BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,85
ALTIN 2.387,56
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan taşra ağası Gül kentli CEO

Ergun Babahan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Gül'ü karşılaştırdı. Babahan'ın kıyaslaması Gül'den yana torpilli.

Abone ol

Ergun Babahan Star'dan gönderildikten sonra bir süre medyadan uzak kalmıştı. Yeniden yazarlık hayatına dönen Babahan, T24'te ilginç bir lider kıyaslaması ile dikkat çekti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü karşılaştıran Babahan, kıyaslamasında Gül'den yana torpil geçmiş gibi...

ERDOĞAN AĞA GİBİ

İşte Babahan'a göre Erdoğan ile Gül farkı;

"Recep Tayyip Erdoğan, yerel politika içinde pişmiş ve siyasetin kavgacı ve entrikacı yönünü görmüştür. Bu nedenle muhalefetin eleştirilerine, medyanın sorularına karşı üslubu agresif ve serttir.

*Erdoğan, tipik bir ağa gibi sindirmeye yatkındır, yine bir ağa gibi pohpohlanmaya. Onun adına en çok bağıran, kavga eden, küfür edenin bakan veya danışman olması bu nedenledir.

GÜL İYİ YETİŞMİŞ CEO GİBİ

*Abdullah Gül ise İslam Kalkınma Bankası deneyimin ardından Refah Partisi’nden Kayseri milletvekili olmuştur. Yerelde değil, küreselde pişmiştir. Avrupa Parlamentosu deneyimi sayesinde Batı kültürünü yakından tanımış, özümsemiştir. Büyük bir şirketin, iyi yetişmiş CEO’su gibidir, pohpohlanmaktan çok yapılan işe bakar, eleştiriye kızsa bile sindirir, ders çıkarmaya çalışır.

ERDOĞAN DAMARDAN MİLLİ GÖRÜŞÇÜ

*Erdoğan, Milli Görüş’ün derin damarından gelir. Sonunda da döndüğü yer de orasıdır. İçki içene öfkesi, mini etek giyen kadınlara tepkisi Milli Görüş damarının kabarmasındandır.

*Abdullah Gül ise Refah deneyiminin ardından Milli Görüş gömleğini sözde değil, özde çıkarmıştır.

ERDOĞAN İÇKİ İÇENDEN HAZ ETMEZ,
GÜL HOŞGÖRÜR

*Erdoğan huzurunda içki içenden hoşlanmaz, bir kenara yazar ve rövanşını alır.

*Gül, kendi inancını kendi yaşar, başkasının yaşam biçimini yargılamaz. Önünde içki içilmesine kesinlikle müdahale etmez, rahatsızlık dile getirmez.

ERDOĞAN DUBAİ, GÜL PARİS'İ SEÇER

*Türkiye’den ayrılmak zorunda kalsalar, Erdoğan büyük bir ihtimalle Dubai’yi seçer,
*Abdullah Gül ise Paris veya Londra’yı…