BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.439,83
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan: Suikast iddiaları vahim!

Başbakan, beraberindeki bakanlarıyla birlikte Suriye'ye gitti. Erdoğan, ziyaret öncesi bakın neler söyledi;

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel ''ANA'' uçağı ile saat 20.20'de Suriye'ye gitti.

Başbakan Erdoğan'ı Esenboğa Havalimanı'ndan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ankara Valisi Kemal Önal, Emniyet Müdürü Orhan Özdemir ve öteki ilgililer uğurladı.

Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Devlet bakanları Cevdet Yılmaz ve Zafer Çağlayan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da Suriye'ye gitti. 

"SUİKAST İDDİALARI ÇOK VAHİM"

Başbakan Erdoğan, Suriye'ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın açıklaması yaptı. Erdoğan, Arınç'a yönelik suikast iddialarıyla ilgili soruya, konunun yargıya intikal ettiğine işaret ederek, "Şu andaki tespitler, duyumlar, bunlara baktığımız zaman vahim bir süreç, düşündürücü süreç. Süreçle ilgili olarak siyasilerin yaptıkları ve yapmakta oldukları açıklamaları dikkatle yapmalarında büyük fayda var. Temenni ederiz ki yargı süreci, endişeleri yok edecek şekilde çıksın." dedi.

Kendisi ve Cumhurbaşkanı Gül ile ilgili de benzeri hazırlıkların tespit edildiği yönündeki bir başka soruya ise Erdoğan, bunların yeni gelişmeler olmadığını, malum dava sürecinde bu konuların hepsinin bulunduğunu kaydetti. Erdoğan, siyasete giren insanların bunları bilmemesi gerektiğini söyledi.