BIST 10.191
DOLAR 32,26
EURO 34,74
ALTIN 2.403,27
HABER /  DÜNYA

Erdoğan soruları cevapladı

Başbakan Erdoğan; 22. fasılın açılması kararı, Obama ile yaptığı görüşme ve Gazze ziyareti konusunda açıklamalarda bulundu.<br/>Başbakan Rec...

Abone ol

Başbakan Erdoğan; 22. fasılın açılması kararı, Obama ile yaptığı görüşme ve Gazze ziyareti konusunda açıklamalarda bulundu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin TBMM’deki grup toplantısının ardından çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin Avrupa Birliği’nin 22. faslın açılmasına ilişkin aldığı kararı hatırlatması üzerine Erdoğan, “Bu aynen beklediğimiz yönde. Şuanda bundan sonrası zaten tamamiyle bu fasılla ilgili olan birimlerimiz gerekli olan çalışmalarını zaten kendi aralarında yapacaklar. Öyle zannediyorum ki, şöyle birkaç hafta içerisinde ilerleme raporundan sonra da zaten artık kurumsal çalışmalarını başlatacaklardır. Herhangi bir sıkıntı yok. Artık bugün bütün ilgili birimler tarafından da açıklaması yapılır” değerlendirmesinde bulundu.

OBAMA İLE YAPTIĞI GÖRÜŞME
Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile dün yaptıkları telefon görüşmesi sorulunca sadece Suriye’nin gündeme gelmediğini, geniş anlamda Ortadoğu’yu da görüştüklerini söyledi. Gezi Parkı konusunu da görüştüklerine vurgu yapan Erdoğan, 1 saat süren telefon görüşmesini ise güvenli hattan gerçekleştirdiklerini kaydetti. Suriye konusunda alınmış somut bir karar olup olmadığı sorunu da cevaplandıran Erdoğan, “Onu zaten Doha toplantısında zaten 11 ülkeden gelen Dışişleri Bakanlarının ittifakla aldığı bir karar var. O kararda muhaliflere her türlü desteğin verilmesi istikametindeydi. Orada zaten Kerry de bulundu. Keryy’nin de yine yanı şekilde orada açıklaması var. Ona aykırı bir şey söz konusu değil” diye konuştu.

“TÜRKİYE BU SORUNLARIN HEPSİNİ AŞMAYA MUKTEDİRDİR”
Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili bir soru üzerine ise şunları kaydetti:
“Olay gezi parkı değil, bunu siz de biliyorsunuz zaten. Ben bunu size anlatmayayım, siz bunu en yakından bilenlersiniz. Dolayısıyla idealiniz şu olsun; hakka sahip çıkın, doğruya sahip çıkın. Beni en yakından takip eden sizlersiniz. Yeşille ilgili hassasiyetimi sizler de çok iyi biliyorsunuz. Dolayısıyla yapılanların maalesef yani hırsızı yakalamak değil, çok farklı şeylerle orada böyle bir adımı atmak ki, tabi şık olmadı. Bu kadar huzurlu giden bir ülkenin geleceğiyle ilgili olarak bir gölge, bir yaralama meydana getirdiler. Tabi hakikaten bizleri üzmüştür ama azmimizi asla kırmamıştır. E bunu da zaten mitinglerde milletimizle beraber paylaşıyoruz. Kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Orayla ilgili zaten bir taraftan yargı süreci var, o devam edecek. Diğerleri devam ediyor. Bunları n hepsini Türkiye aşmaya muktedirdir, burada bir sıkıntı yok.”

GAZZE ZİYARETİ
Başbakan Erdoğan, Gazze ziyaretinin ne zaman gerçekleşeceğiyle ilgili soru üzerine ise, “Bu olaylar maalesef ertelememize neden oldu. Gazze hazır, yani biz şuanda hazır olamadık bu olaylar nedeniyle. Her an sürpriz yaparız” cevabını verdi.
(İHA)