BIST 11.068
DOLAR 32,19
EURO 35,00
ALTIN 2.503,18
HABER /  DÜNYA

Gezi eylemi darbeye teşebbüstür

Konya’da açıklama yapan Her Yerde Adalet Platformu Başkanı Özkan Öztürk, Gezi Parkı eylemlerinin ‘darbeye teşebbüs’ olduğunu savundu.<br/>Ge...

Abone ol

Konya’da açıklama yapan Her Yerde Adalet Platformu Başkanı Özkan Öztürk, Gezi Parkı eylemlerinin ‘darbeye teşebbüs’ olduğunu savundu.
Gezi Parkı eylemlerinin ‘Darbeye Teşebbüs’ eylemi olduğunu belirten Öztürk, “Bu eylemlerin Türk Ceza Kanunu’nda (TCK) karşılığı 312. madde de belirlenmiştir. Bu nedenle şuan soruşturmaları yürüten makamların, piyonlar ile uğraşmak yerine perdenin arkasında duran asıl aktörlerin ve en başta bir kısım medya ve iş dünyasının patronlarını ve dokunulmazlık zırhına bürünüp, darbe yolu ile iktidar devşirmeye kalkan ana muhalefet partisi milletvekillerinin de bu maddeden yargılanmasını talep ediyoruz” dedi.

ÖZTÜRK’TEN CHP’YE ELEŞTİRİ
Öztürk, CHP kurmayları ve genel başkanının partinin adını değiştirmeye ya da gerçekten halkın yanında yer almaya davet ettiğini ifade etti. Öztürk, “Silivri de yargılananların, gezi parkında ki illegal örgütlerin yanında yer aldığı sürece, uluslararası sömürgeci güçlere bu ülkeyi şikayet ettiğiniz sürece, millet ile halk ile kavga ettiğiniz sürece iktidar olamayacağınızı unutmayın” şeklinde konuştu.

’’HÜKÜMET AB SEVDASINDAN VEZGEÇSİN’’
Hükümetin 50 yıllık AB sevdasından da vazgeçmesi gerektiğini kaydeden Öztürk, “AB ne iktisadi ne de politik bir birlikteliktir. AB sicili bozuk kanlı bir medeniyetin temsilcisidir. Artık gelin bu AB sevdasından vazgeçelim. Demokratikleşme ve insan hakları noktadaki Kopenhag ve Helsinki kriterlerinin isimleri de İstanbul ve Ankara kriteri olsun” diye konuştu.
(İHA)