BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.442,01
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Somali'ye umut ışığı oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kıtlığın pençesindeki Somali'ye yaptığı tarihi ziyaret başladı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kıtlığın, yoksulluğun ve savaşın pençesindeki Somali'ye yaptığı tarihi ziyaret başladı.

Erdoğan'ın tarihi ziyaretine ünlü sanatçılar Sertap Erener, Nihat Doğan, Ajda Pekkan, Muazzez Ersoy da bulunuyor. Heyetin çantasında ise Türkiye'den toplanan yardımlar var.

 TARİHİ ZİYARETTEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

BAYRAKLI KARŞILAMA

HEYETİN UÇAĞINDA PANİK!
 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali ziyaretinde kendisine eşlik edecek heyeti taşıyan uçak büyük tehlike atlattı.
HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Başbakan Erdoğan'ı Mogadişu Uluslararası Havalimanı'nda Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Şerif Ahmed resmi törenle karşıladı. İki ülke milli marşlarının çalınmasının ardından, Başbakan Erdoğan tören kıtasını selamladı. Somalili çocuklar, Erdoğan'a çiçek verirken, ellerindeki Türk bayrakları da dikkatlerden kaçmadı.

İLK ZİYARET CEZİRE'YE

Erdoğan Cezire bölgesinde Kızılay tarafından oluşturulan kampı ziyaret etti. Kızılay Genel Müdürü Ömer Taşlı'dan, 250 kişilik kamp hakkında bilgi alan Erdoğan, çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu Somalilerle sohbet etti, gıda kolilerini ihtiyaç sahibi Somalilere dağıttı.

 Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyet, Cezire'den sonra Medine bölgesindeki Howlada kampını ziyaret etti. Kamp ziyaretinde, derme çatma çadırlarda yaşayan Somalilerle yakından ilgilenen Erdoğan, revirde Somalilere ilk yardımda bulunan ve ilaç dağıtan dernek yetkililerinden bilgi aldı.

HEYET KALABALIK

Başbakan Erdoğan'ın Howlada kampı ziyaretine; Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Şerif Ahmed, eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, kızları Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Ömer Çelik ve Nüket Hotar, Ak Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de eşlik etti.

ÜNLÜ İSİMLER DE BAŞBAKAN'A EŞLİK ETTİ

Bu arada, Başbakan Erdoğan'dan önce gece saatlerinde aralarında milletvekilleri Nurettin Canikli, Mustafa Elitaş, Hakan Şükür, sanatçılar Sertap Erener, Nihat Doğan, Ajda Pekkan, Muazzez Ersoy ile iş adamları TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, ASO Başkanı Nurettin Özdebir'in de aralarında bulunduğu bir heyet Somali'ye gitmişti.

Başbakan Erdoğan, kamp ziyaretlerini ardından Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Şerif Ahmed tarafından kabul edildi.

İŞTE TARİHİ ZİYARETTEN İLK GÖRÜNTÜLER...