BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.437,23
HABER /  EKONOMİ

Erdoğan sendikaları kızdıracak

Türk Metal'in 18. Kadınlar Kurultay'una katılan Erdoğan sendikaları kızdıracak sözler söyledi

Abone ol

AK Parti iktidarı öncesinde maaşlar ödenemez hale geldiğini, kendi dönemlerinde böyle birşeyin söz konusu olmadığını anlatan Başbakan; barışın, adaletin her zaman ortak hedefleri olacağını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kadınlara seslenerek "Umudunuzu, mücadele azminizi asla yitirmeyin. İşçi ve işveren bir elmanın iki yarısı gibidir. İşçi olmadan işveren, işveren olmadan işçi olmaz. Bir fabrika kapanabilir, o zaman işçiler maaşlarını tazminatlarını nasıl alacak? Fabrikaları kapatırsak insanlar maaşlarını nasıl alacak?

İŞVERENLER İŞÇİSİNE DE KAZANDIRMALI

Küfeyi her zaman sırtımızda taşıyacağız. Taşeron meselesi durup dururken ortaya çıkmış bir mesele değildir. Taşeronluk bize sendikaların getirdiği bir tekliftir. İşçilerin sendikası var, işverenlerin sendikası var işsizler de sendika kurarsa ne olacak? Bu nedenle duygusallığı öne çıkarmayalım. Yaşanan gerçeklerden kopmayalım. İşverenlerin daha paylaşımcı olmaları gerektiğine inanıyorum. İşçilerinin ortağı olduğunu düşünmelerini isterim. İşveren nasıl kazanıyorsa işçisine de kazandırmalıdır." dedi.