BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan sel bölgesinde

Başbakan Erdoğan, Ordu'da sel felaketinden etkilenen bölgede incelemeler yaptı

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ordu'da yaklaşık 10 gün önce yaşanan sel ve su baskınlarından en çok zarar gören ilçesi Ünye'de incelemelerde bulundu. Erdoğan, Ordu'da katıldığı AK Parti İl Kongresi'nin ardından Oba adlı helikopterle Samsun'daki il kongresine gitmek üzere hareket ettikten sonra, sürpriz bir kararla Ünye ilçesine uğradı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, AK Parti Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili İdris Naim Şahin, AK Parti Grup Başkanvekili ve Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, AK Parti Ordu milletvekilleri Enver Yılmaz, Cemal Uysal ve Hamit Taşçı ile helikopterle şehir stadına inen Erdoğan, tesadüfen oradan geçen bir polis minibüsüne binerek ilçe merkezinde incelemelerde bulundu.

Sel nedeniyle 3 binanın yıkıldığı Saraçlı Mahallesi'ne gelen Erdoğan, selden zarar gören vatandaşlarla görüşüp, taleplerini dinledi. Evleri yıkılan vatandaşlara TOKİ tarafından Ünye'de yaptırılacak evlerden verileceğini ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: ''Geçici olarak kiralık ev bulup oraya geçebilirsiniz. Kiranız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanacaktır. Evlerinizde bulunan ve selde kullanılamayacak duruma gelen eşyalarınızla ilgili ihtiyaçlarınız da gerekiyorsa Kaymakamlık tarafından giderilecektir.''

Ayakları tomruklarla tıkanarak su taşkınlarına yol açan Bayramca Köprüsü ve çevresinde de incelemelerde bulunan Erdoğan, daha sonra AK Parti Samsun İl Kongresine katılmak üzere helikopterle Samsun'a gitti. Erdoğan, dün de Tokat'taki temaslarının ardından programında olmamasına rağmen Erbaa ilçesini ziyaret etmişti.