BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan sarayın yeni adını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sarayın yeni adını açıkladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı sarayının adının kısa bir süre sonra 'Cumhurbaşkanlığı Külliyesi' olacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Erkan Güral ve Konfederasyon üyelerini kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sarayda yapılan ve yapılması planlanan projeleri   anlattı:

HANGİ ASKER HANGİ DEVLETİ TEMSİL EDİYOR?

GÜÇLÜ TÜRKİYE'Yİ HAZMEDEMEYENLER ÇOĞALIYOR

"Yatırımlar kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Dev projeler planlandığı şekilde ilerliyor. Bu yıl birçok açılışların şahidi olacağız. Fevkalede bir durum olmazsa 3. Köprü'nün açılışını yıl sonu itibarıyle gerçekleştirmiş olacağız. Aynı şekilde İzmit köprüsü onun açılışını bu arada gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki yıl Avrasya tünelinin açılışına hep birlikte şahit olacağız. Arka arkaya geliyor. Bütün bunlarla güçlenen Türkiye'yi hazmedemeyenler çoğalıyor. Güçlü bir Türkiye istemiyorlar.

NİYE KÜLLİYE OLACAK?

Sadece içinde bulunduğumuz Cumhurbaşkanlığı Sarayı. Şu anda saray, kısa süre sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olacak. Niye külliye olacak? Çünkü hemen yanımızda kongre merkezi inşa ediliyor. Kongre merkezinin arka tarafında bölgede şöyle bir cuma camii yok, orada cami inşa ediyoruz. Kongre merkezinin bana göre sağ tarafında çok amaçlı 2 bin kişinin katılacağı aynı anda yapabileceğimiz yemekli toplantıyı kast ediyorum. Bir salon da orada olacak. Hedefimiz bazı büyük çaplı yemekli toplantıları orada yapmak.

MUHTARLARA DEV TOPLANTI SALONU

Ve muhtarlarımızın buraya rahatlıkla gelip gidebileceği bir yeri buraya hazırlayalım istiyoruz. Türkiye'de sadece ulaşabilirse belediye başkanına ulaşabilir. Ulaşırsa sadece kaymakama ulaşır. 50 bine yakın muhtarımız var. İstiyorum ki 50 bine yakın muhtarımızla biz orada inşallah iki yıl içinde orasını bitireceğiz. Orada bu işi başaralım.

4 MİLYON CİLT KİTAP ALABİLECEK KÜTÜPHANE

Şu anda Türkiye’de bizim en büyük kütüphanemiz 2 milyon cilt kütüphaneye sahip olan bir kütüphane. Dünya çok farklı bir yerde. Orada asgari 4 milyon cilt kitap alabilecek şekilde hem dijital ortamda hemde yaprak kitapla orada bir Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi kuralım. Orada ayrı bir hedefimiz olacak, 24 saat öğrenciye halka açık bir kütüphane haline getirmek. Bunun hazırlıklarını yapıyoruz, projeler hazırlanıyor. İki yılda bunları bitireceğiz. Saray kavramından rahatsız olanlar temenni ederim ki külliyeden rahatsız olmazlar."

CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI'NDAN FOTOĞRAFLAR