BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan Orhan Gencebay ile vurdu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, vizyon belgesine katılan sanatçılara yönelik tepkilere sert çıktı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Orhan Gencebay'ın tepkiler sonrası yaptığı "Burası bizim toprağımız. Buraya sahip çıktığımız, sevgi saygı duyduğumuz sürece bize hiç kimse bir şey yapamaz." açıklamasını okudu.

AK Parti Grup toplantısında konuşan Erdoğan'ın gündeminde sosyal medyada sanatçılara yönelik sert eleştiriler vardı. Toplantıya katılan sanatçılara "tedirgin olmasınlar" diye seslenen Erdoğan, mahalle baskısına izin vermeyeceklerini açıkladı. "Sanat hiç kimsenin tekelinde değil" diyen Erdoğan şunları söyledi:

"Toplantının ardından ortaya çıkan bir tartışma. Toplumun her kesiminden kişileri çağırdık. Sanatçıları da çağırdık. Biz geçmişte de milli birlik ve kardeşlik projesi kapsamında sanatçılarımız sporcularımız aydınlarımızla bir araya geldik ve çok verimli sonuçlar elde ettik. Akil insanlar heyetimizde yer aldılar. Çok önemli görevler ifa ettiler. Bu çok önemli çözüme katkı veren sanatçılarımız ağır eleştirilere maruz kaldılar. Bizi mahalle baskısı yapmakla itham edenler, alasını kendi çevresine yapıyorlar.

KILIÇDAROĞLU'NUN DAVETİNE GİDİYORSA ALKIŞ, ERDOĞAN'IN DAVETİNE GİDİYORSA YUH

Medyada sosyal medyada sanatçılarımıza karşı son derece edep dışı insaf dışı insanlık dışı saldırılar yapıldı. Şunu burada hatırlatmak isterim. Bazen şer gördüğümüz şeylerde hayır vardır. Kılıçdaroğlu’nun davetine gidiyorsa alkış, erdoğan’ın davetine gidiyorsa yuh. Böyle bir mantık olabilir mi ya? Sen ne zamandan beri sanatçının iradesine ambargo koyma kabiliyetini kendinde bulabiliyorsun?

KİMİN DİKTA YANLISI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Sanatçı dostlara yapılan saldırı, mahalle baskısını kimin yaptığını, kimin dikta yanlısı, kimin baskı, faşizm yanlısı olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Hem bu sanatçılarımız, hem de Türkiye bu linç girişimi vesilesiyle düşen maskeleri görme ve tanıma fırsatını buldu. Sanatçılara buradan bir kez daha sesleniyorum; hiç tedirgin olmasınlar, çekinmesinler, rahatsız olmasınlar. Eski Türkiye'nin kapıları kapanırken, o eski tekeller de artık tarihe karışıyor. Sanat hiç kimsenin tekelinde değil.

NAZIM HİKMET'İ İSTİSMAR EDEN CHP ZİHNİYETİ

Bu CHP zihniyeti Nazım hikmeti istismar eden ama ölene kadar sürgünde kalmasına yol açan zihniyettir. Nazım Hikmet’e vatandaşlık hakkını iade eden AK Parti iktidarı olmuştur. Aramızdaki fark budur. Şu andaki CHP zihniyeti Sabahattin Ali’yi katleden CHP’ye tek laf edebildi mi? Ahmet Kaya’nın gurbette ölmesine yol açanları görmezden geldiler, omuz omuza yürüyorlar. Nice kitabı yasaklayan yakan, CHP’yi ve tek parti zihniyeti asla eleştiremezler. Ama Nazım Hikmet’e itibarını iade eden AK Parti’ye saldırmayı marifet bilirler. Bunun modası artık geçti. Sanata ve sanatçıya mahalle baskısı uygulanmasına izin vermeyeceğiz.

ORHAN GENCEBAY BUNLARA CEVABI VERDİ

Esasen Orhan Gencebay tüm bunlara cevabı verdi. Türkiye Cumhuriyeti denen bu muhteşem yer bizim vatanımız. Burası bizim toprağımız. Buraya sahip çıktığımız, sevgi saygı duyduğumuz sürece bize hiç kimse bir şey yapamaz. Ben bu sözün üzerine daha başka bir şey söylemeyi gereksiz görüyorum."