BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan: Önerilere açığız

Erdoğan, Terörle Mücadele Yasa Tasarısı'na ilişkin her türlü öneriye açık olduklarını söyledi

Abone ol

Partisinin Tekirdağ il kongresinde konuşan Başbakan Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal'ın, Abdullah Öcalan'a af getirdiğini iddia ettiği altıncı maddeye ilişkin eleştirilere cevap verdi.

Konuşmasında yine CHP lideri Baykal'a yüklenen Erdoğan, "şimdi de kim bu fikri verdi diyor, bu hükümetin bir tasarısı. O kim dediğin hükümettir" dedi.

Baykal'a, "Öcalan'a af getirilmesini nasıl söylersin? Buna gülerler ya" diye seslenen Erdoğan, "bunu anlamak mümkün değil. Kanımızı donduran birşey bu. Henüz komisyona gelmeden bunu söylüyor. Bulanık suda avlanmaya alışmışlar ama kusura bakmasın netice vermeyecek" diye konuştu.

"Katkın varsa katkını yap" diyen Erdoğan, "İçişleri Komisyonu'nda en ufak bir eleştirileri olmuyor, ertesi gün AB Uyum Komisyonu'nda aynı ağızla konuşmaya başlıyorlar" dedi.

"Ülkeyi germenin anlamı yok"

Erdoğan, "bizim burdan bir rant elde etmek gibi bir derdimiz yok. Ama o buradan bir rant elde etmenin peşinde. Umudumu yitirmedim bunu aşacaktır diye düşünüyorum. Bu ülkeyi germenin hiçbir anlamı yok. Hukukçuları bakanıma gönderirsin" ifadesini kullandı.

Baykal'a cevap veren Erdoğan, "biz AKP olarak hukukçulara hazırlatmadık yoldan geçenlere hazırlattık sanki. Anlamak mümkün değil. Bunun içinde hukuçular, siyasetteki hukukçular akademisyenler var. Tamam sizinkiler de gelsin konuşsunlar. Bitmemiş birşey aman yarabbim bir kıyamet. Bu tutmadı şimdi de 'kim bu fikri verdi' diyor. Bu hükümetin bir tasarısı. Kim dediğin hükümet oluyor. Herşeye açığız biz en ideal olan neyse onu yapalım" diye konuştu.

Başbakan, "sen tedirginlik için yolları açıyorsun yanlıştır bu. Varsa katkın söylersin, ama yoksa toplumu germenin bir anlamı yok" dedi.

Baykal'ın sözleri tartışma yarattı

CHP lideri Deniz Baykal dün 'Terörle Mücadele Tasarısı Abdullah Öcalan'a af niteliğinde' demiş ve tasarının altıncı maddesinin derhal geri çekilmesini istemişti.

Tasarının altıncı maddesiyle 'terör örgütü kurucularının Pişmanlık Yasası'ndan faydanabilir hale getirildiğini' belirten Baykal, 'mutlaka olur demiyorum ama yedi yıldır hapiste olan Öcalan için iki yıl içinde tahliye mümkün" demişti.

Baykal'ın sözlerine yanıt gecikmemiş ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, bu iddiaların dağda teröristlerle mücadele eden askerlerin moralini bozacağını söylemişti.

Bakan Çiçek, Baykal'ın kendilerini neredeyse 'vatan haini' ilan ettiğini belirtmiş ve "bu tarz konuşmalar terör örgütünün istediği birşeydir" demişti.

Baykal'dan sonra, Milli Savunma Bakanlığı da, Terörle Mücadele Yasa Tasarısı'nın altıncı maddesinin geri çekilmesini istemişti.

Bakanlık temsilcisi Hakim Albay İsmail Hakkı Dirik, "bizim katıldığımız komisyon toplantılarında altıncı maddenin son fıkrası yoktu. Sonradan eklenmiş" ifadesini kullanmıştı.

İrtica tartışmaları


Başbakn Erdoğan, gündemdeki diğer tartışmalara da değindi. Erdoğan irticaya ilişkin, "muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefine ulaşmak lafla mı olur icraatla mı olur, Atatürk'ün irtica dediği olay budur" dedi.

Dinde gericiye 'yobaz' dendiğini söyleyen Başbakan, "onlar dindar filan değil onlar dincidir, onları dindarla ile karıştırmak da dine saygısızlıktır" diye konuştu.

Erdoğan, "eğer siz muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkamıyorsanız, dünyadaki gelişime ayak uyduramıyorsanız, siz mürtecisiniz siz gericisiniz. İşin aslı budur" dedi.

Başbakan, "bundan çekilen sıkıntılar zaman zaman olmuştur, bugün de vardır yarında olacaktır. Ama saf temiz dinin gereklerini icabına uygun olarak ehil olan ellerden öğrenenlere de saygı duyacağız. Bu konuda bizim de üzerimizde görevler var" diye konuştu.

"Diyanet İşleri de meydanı boş bırakmayacak" diyen Erdoğan, "din gerçek yönü ile öğretilirse o din tüccarları ortaya çıkmaz. Nifak tohumu atmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz" dedi.

"Sağlığın istismarı olmaz"

Tekirdağ'a hareketinden önce İstanbul Silivri'de Sanovel İlaç Fabrikası'nın açılışını yapan Başbakan Erdoğan, özel sektör ve vakıf hastanelerini uyardı.

Özel hastanelerden hizmet alımı konusunda Sağlık Bakanlığı ile özel anlaşma yapıldığını hatırlatan Erdoğan, "bu mutabakatın aşıldığı, çiğnendiği görülüyor, sağlığın istismarı olamaz" dedi.

Hizmet alımında etik sorunlarla karşılaştıklarını söyleyen Erdoğan, devletin ödeyeceği rakamların üstünde fiyat talep edildiğini belirtti.

Başbakan, "bu tabii, fakir fukara, garip gureba hastayı zorda bırakıyor. Çok açık ve net olun. Devlete teklifinizi ona göre yapın" dedi.

İnsan sağlığının istismarının olmaması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "bu, müteahhidin yüzde 60 kırım yapmak suretiyle inşaattan demir ve çimento çalmasına benziyor" diye konuştu.

CNNTÜRK