BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Başbuğ Atatürk

Kamu Birlik Hareketi'nce yayımlanan, ''Türk Milliyetçi Hareketinin Lideri Başbuğ Atatürk'' adlı kitap tanıtıldı

Abone ol

Kamu Birlik Hareketi'nce yayımlanan, ''Türk Milliyetçi Hareketinin Lideri Başbuğ Atatürk'' adlı kitap tanıtıldı. Yazarlar Yusuf Koç ve Ali Koç tarafından hazırlanan kitabın tanıtımı için Ankara Ticaret Odası'nda toplantı düzenlendi.

Yazar Yusuf Koç, toplantıda, ''Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk dünyasının Ulu Başbuğ'u ve tüm Türk dünyasının lideri olduğunu'' söyledi.

Türkiye'nin AB üyeliğine de değinen Koç, ''Atatürkçülük adına AB'ye girmemizi isteyenler, Atatürk'ün ilkelerinden tavizler veriyorlar. AB Kıbrıs'ı istiyor, Atatürk'ün en büyük hayaliyse Kıbrıs'ın Türk yurdu olarak kalmasıydı'' dedi.

Koç'un ardından söz alan emekli General Veli Küçük ise kitabın gençler için bir başucu kaynağı olması gerektiğini söyledi. ''Dış güçlerin, asırlardır Türk milletinin bir araya gelmemesi adına birçok oyun sahneye koyduğunu'' belirten Küçük, şöyle dedi:

''Bu oyunların son perdesini sahneliyorlar ve artık sonuç almak istiyorlar. Neden? Çünkü, Türk milleti yalnızca bu coğrafyada yaşayan 70 milyondan ibaret değil, haritaları değiştirecek 350 milyon Türk yaşıyor dünyada.''

''Biz bu filmi daha önce de seyretmiştik'' diyen Küçük, şunları söyledi: ''Taşnaklar, Sütyunlar, teali partileri...

Son olarak da ASALA. Buörgüt 1980'lerin başında dünyanın en büyük terör örgütüydü, binlerce militanı vardı. Sonra dış güçler PKK diye bir örgüt çıkardılar karşımıza. Bu örgüt kuruldu 2 ay içinde bin 500 militana ulaştığını açıkladı. Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir örgüt bu kadar kısa zamanda bu kadar çok militan toplayamaz. Aynı dönemlerde ASALA ise bir gecede ortadan kalktı. Ne olduğu gayet açık. ASALA kendini PKK'ya çevirdi.

İşe de örgütün başına geçirdikleri adamın kimliği ortaya çıkmasın diyeHalfeti Nüfus İdaresi'nin kayıtlarını yakarak başladılar.'' Küçük, Orta Asya'da bulunan Bilge Kağan Anıtları'nda Kürtlerin, Türk-Oğuz boyu olduğunun anlatıldığını ifade ederek, ''Ama onlar bunu da bilmiyorlardı. Bizi bölmek için her çareye başvurdular. Bizim yapmamız gereken tek şey, Atatürk'ün direktiflerini harfiyen yerine getirmektir'' diye konuştu.