BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,81
ALTIN 2.400,16
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan o pankart için ne dedi?

Başbakan Erdoğan Hocalı katliamını protesto için açılan o ırkçı pankarta karşı herkesi uyanık olmaya çağırdı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Erdoğan, ırkçılık kokan pankartlara karşı kamuoyuna "Biz her zaman yaptığımız gibi nefreti ve öfkeyi çoğaltan değil, barışı, adaleti, hakkı, hukuku savunan taraf olmaya devam edeceğiz" diye seslendi.

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında 26 Şubat 1992'de Hocalı'da 83 çocuk, 106 kadın, 70'den fazla yaşlı olmak üzere 613 masum insanın Ermeni saldırganlar tarafından hunharca katledildiğini hatırlattı.

Hocalı'da katledilen kardeşlerini bir kez daha rahmetle yad ettiklerini dile getiren Erdoğan, tüm Azeri kardeşlerine, Azerbaycan'a bir kez daha Türkiye'nin dayanışma mesajlarını ilettiklerini bildirdi.

KATLİAMI UNUTMUYORUZ UNUTTURMAYACAĞIZ

 Bir gece ansızın gelebiliriz
Mitingde, “Bugün Taksim yarın Erivan bir gece ansızın gelebiliriz” yazılı pankart ile “Hepiniz Ermenisiniz hepiniz piçsiniz”, “Türk’e kefen biçenin ölümü korkunç olur” dövizleri dikkat çekti. Dink’in katillerine övgüler içeren sloganlar atıld

İstanbul başka olmak üzere bir çok şehirde, pazar günü bu katliamın anıldığını, menfur cinayetin tüm boyutlarıyla bir kez daha lanetlendiğini dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

''İstanbul'daki mitingde marjinal ve münferit bir kaç pankartın olması, sloganların atılması Hocalı katliamına dair acımızı, dayanışmamızı gölgelemeye yetmez.  Türkiye her platformda güçlü şekilde savunduğu, hukuk ve adaletin bir gereği olarak, her vatandaşına eşit mesafededir. Her vatandaşın hakkını ve hukukunu güvence altına almış bir ülkedir. Etnik kökeni, diline, inancına, derisinin rengine bakılmaksızın bu ülkenin her bir vatandaşı, birinci sınıf vatandaştır. Hukuk önünde eşittir. Şunu herkes bilsin ki biz Hocalı katliamını unutmayacağız, unutturmayacağız, orada katledilen kardeşlerimizin, masumların yasını tutmaya devam edeceğiz.

MÜNFERİT PANKARTLAR

Ancak biz her zaman yaptığımız gibi nefreti ve öfkeyi çoğaltan değil, barışı, adaleti, hakkı, hukuku savunan taraf olmaya devam edeceğiz. Taksim'deki anma törenini, marjinal, münferit pankartlardan yola çıkarak bir kışkırtmaya dönüştürmek isteyenlere karşı da uyanık olmaya devam edeceğiz.''