BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan'ı o bakanın geçmişiyle vurdu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikleri eleştirdi

Abone ol

İNTERNETHABER- CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti grubunun zorunlu eğitim sistemini kademeli olarak 12 yıla çıkarılmasıyla ilgili teklifini yerden yere vurdu.

Eğitim gibi son derece ciddi bir konunun basit bir teklifle Meclis'e getirilmesini 'kurnazlık' olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e yüklendi.

"Hadi naylon faturacıları Maliye Bakanı yaptınız. Bilgi hırsızlığından hüküm giymiş bir adamı Milli Eğitim Bakanı yaptınız. Milli Eğitim Bakanlığı'nın başına bu adamı oturtan insan nasıl bu ülkeye ahlak dersi verir?"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 4+4+4'lük eğitim sistemini partisinin grup toplantısında değerlendirdi. Hem CHP'li milletvekillerine hem de ebeveynlere seslenen Kılıçdaroğlu, "Çocuklarımızın geleceği ellerinden alınıyor" dedi. 

KURNAZLIK YAPIYORLAR

Eğitim sisteminde değişiklik yapmak istiyorlar. Gazeteciler hükümet temsilcilerine aslını soruyorlar aldıkları yanıt şu:

"Hükümetin işi değil, teklifi veren açıklama yapsın. Eğitim sistemiyle ilgili gelen şey bir yasa teklifi değil.  Türkiye'nin en tartışmalı sorunu, hiçbir yerde tartışılmadan basit bir teklifle parlementoya getiriliyor. Bunun adı danışıklı dövüş. Akılları sına kurnazlık yapıyorlar.

Buradan bütün annelere sesleniyorum:

Sizin çocuklarınızın geleceği ellerinden alınıyor. Sesinizi çıkarın!

EV SAHİBİ BİLGİ HIRSIZI

Bu teklifin hazırlanmasına ev sahipliği yapan kişi kim?

Milli Eğitim Bakanı.

Milli Eğitim Bakanı kim? Bilgi hırsızlığı yapan, intihalden hüküm giymiş bir adam.

Hadi eliniz uzun biliyoruz. Naylon faturacıdan maliye bakanı yaptınız da çocuklarımızdan ne istiyorsun.

Erdoğan çıkıp şu soruya yanıt versin:

İntihalcilikten mahkum olmuş bir kişi hangi ülkede Milli Eğitim Bakanı oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'na bu adamı oturtan insan nasıl bu ülkeye ahlak dersi verir?

EĞİTİMİN SAĞI SOLU OLMAZ

Eğitimin etnik kimliği, inancı, sağı, solu olmaz. O dünyayı sorgulayacak. Allah'ın verdiği zekayı, eğitim sistemiyle yok etmeye çalışıyorsun. Üniversiteler, sivil toplum kuruluşlarına sesleniyorum. Sessiz kalmayın! Üniversiteler neden suskun! Onlar susuyorsa onlara üniversite denir mi?

Sabancı Üniversitesi'nin hazırladığı ve alt komisyona sunacakları raporu lüften herkes okusun.
Bu teklif önüne geldiğinde el kaldıracaklar bu raporu mutlaka okusun.

TÜSİAD'A SAHİP ÇIKTI

Başbakan Erdoğan'ın TÜSİAD'ı hedef alan sözlerine karşın Kılıçdaroğlu da TÜSİAD'a sahip çıktı:

"TÜSİAD, eğitim sistemindeki değişikliğe niye karşı çıktı diye kızmış. Bu ülkede görüş bildirmek suç, ben öğrendim ama TÜSİAD'çılar öğrenememiş. Yine de ben onları kutluyorum."