BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,77
ALTIN 2.403,32
HABER /  GÜNCEL

ABD Konsolosluğu'ndan vize uyarısı

ABD İstanbul Başkonsolosluğu ABD'ye seyahat edeceklere vize başvurularını erken yapmalarını tavsiye etti

Abone ol

ABD İstanbul Başkonsolosluğu'ndan, ABD'ye seyahat edeceklere yaz aylarında yoğunlaşan başvurulara işaret edilerek, vize başvurularını erken yapmaları tavsiyesi geldi.

ABD İstanbul Başkonsolosluğu'nca yapılan açıklamada şöyle denildi:

"ABD vizesi bekleme süreleri yaz ayları yaklaştıkça uzayacaktır. Binlerce öğrenci ve turist vizesi başvurularının işlem süreci, bekleme süresini uzatabilir. Son dakika yoğunluğunu atlatmak için, ABD İstanbul Başkonsolosluğu bu yaz Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat etmeyi planlayan tüm Türk vatandaşlarına, göçmen olmayan vize başvurularını şimdiden yapmalarını tavsiye ediyor.

Turistik amaçlı/iş ziyareti (B1/B2) vizesi için başvuranlardan otel rezervasyonu veya uçak bileti istenmemektedir. Meşru seyahatlerini kolaylaştırmak ve ülkelerimiz arasında ticareti ve turizmi teşvik etmek amacı ile genelde Türk vatandaşlarına10 yıllık, çok girişli B1/B2 vizesi veriyoruz. ABD vize başvurusu ile ilgili tüm bilgilere ABD Dışişleri Bakanlığı websayfasının http://travel.state.gov adresinden ve ABD İstanbul Başkonsolosluğu websayfasının http://istanbul.usconsulate.gov/visas.html adresinden ulaşabilirsiniz.

Hatırlatma: Ankara'daki ABD Büyükelçiliği'nin Vize Hizmetleri Bölümü 5 Mart tarihinde geçici olarak kapanacak ve 20 Mart'ta tekrar açılacaktır."