BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,77
ALTIN 2.393,90
HABER /  GÜNCEL

O miting de yargıya taşındı

Halkevleri ve İHD üyeleri, Hocalı katliamını protesto için Taksim'de düzenlenen mitingde atılan sloganlar ve konuşmalar için suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

İlk olarak İstanbul Halkevi adlı grup, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Grup, Taksim'de Hocalı Katliamında ölenleri anmak ve yaşanan olayları protesto için düzenlenen mitingde taşınan bazı pankart ve konuşmaların suç unsuru oluşturduğunu öne sürerek suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Halkevleri adına basın açıklamasını İstanbul Halkevi Başkanı Özge Ozan okudu. Ozan, "Finansman kaynağı açıklanmayan pahalı reklam kampanyaları eşliğinde, Türkiye'nin dört bir yanından otobüslerle Taksim'e taşınan bindirilmiş kıtalara miting konuşmacısı olarak seslenen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ise bu ırkçı hezeyanı körükleyen bir konuşma yaptı" dedi.

İKİNCİ SUÇ DUYURUSU

Daha sonra ise İnsan Hakları Derneği üyesi grup adliyeye geldi. Grup adına açıklama yapan İHD Şube Yöneticisi Meral Çıldır, mitinge katılanların attığı sloganlar ve taşıdıkları pankartların içeriğinin nefret suçu oluşturduğunu söyledi. Meral Çıldır, Türkiye'de yaşayan Ermenilerin kendilerini tehdit ve tehlike altında hissederek derneklerine başvurduklarını öne sürdü. Çıldır, mitinge katılan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in burada yaptığı konuşmasından bir bölüm okudu. Grup üyeleri açıklamanın ardından Bakan Şahin ve miting tertip komitesi hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.