BIST 10.455
DOLAR 32,20
EURO 34,93
ALTIN 2.413,56
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan o ihtimali düşünmek istemiyor!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a son günlerdeki matematiksel haberler soruldu. Erdoğan "öyle bir şeyi düşünmek bile istemiyorum" dedi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda yapılacak Anayasa değişikliği oylamasında partisinden fire bekleyip beklemediği sorusuna, ''Böyle bir şey düşünmek istemem'' yanıtını verdi.

Erdoğan, cuma namazını kıldığı Başyazıcı Camisi'nden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

BAYKAL'IN ADINI AĞZINA ALMADI

ABD gezisi ve Tekel işçilerinin eylemiyle ilgili olarak CHP Lideri Deniz Baykal'ın, ''Başbakan, Amerika karşısındaki geri çekilişinin hıncını öyle anlaşılıyor ki Tekel işçilerinden alıyor'' değerlendirmesinin anımsatılması üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

''Bu tür bir benzetmeye siz ne denli acaba ilgi duyuyorsunuz? Bunun birbiriyle uzaktan, yakından hiç alakası var mı? Ben ismini ağzıma almayacağım için konuşmayacağım bugün. Ama bu tür bir benzetmenin ne kadar alakasız olduğu ortada. Beyefendinin artık ne kadar çelişki içinde olduğu ortada. Bunu değerlendirmeye gerek yok. Tekel işçilerinin buraya gelme olayını ise tamamıyla provokatif, ideolojik böyle bir yaklaşım olarak biliyorum. Gelenler Tekel işçisi değildir, cüzi miktarda, sembolik bir Tekel işçisi vardır. Bunun dışındakiler tamamen örgütlerdir. Bunların içinde aşırı uçlara da vardır. Ve bütün bu yapılanlar ülkemizin şu anda girmiş olduğu olumlu süreci gölgelemeye, etkilemeye yöneliktir. Bundan tabii muhalefet ciddi manada rahatsız olmaktadır. Çünkü şu anda açıklanan rakamlar gördüğünüz gibi ortada. Büyüme ile ilgili rakamlar ortada, ihracatla ile ilgili Ocak, Şubat, en sonunda Mart çok çok ciddi manada adeta zirve yapmış durumdadır. Bu şekilde, inşallah 2010'u tamamlarsak... Biz her ne kadar 3.5 diye mütevazı bir oranla büyümeyi ifade ettiysek de görünen o ki OECD, IMF, Dünya Bankası'nın ifade ettikleri 4.5 gibi bir büyümeyi belki de daha fazlasıyla yıl sonunda inşallah yakalayacağız.''

DÜŞÜNMEK İSTEMEDİĞİ ŞEY

Başbakan Erdoğan, ''Anayasa değişikliği teklifi oylamasında herhangi bir fire bekliyor muzunuz?'' sorusuna, ''Böyle bir şey düşünmek istemem'' yanıtını verdi.