BIST 10.452
DOLAR 32,20
EURO 34,94
ALTIN 2.412,36
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Konya'ya yeni kütüphane müjdesi

Kütüphaneler Haftasında Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Park'a yapılacak il halk kütüphanesinin temelini attı.

Abone ol

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür Park'a yapılacak yeni İl Halk Kütüphanesinin temeli törenle atıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kültür Park'taki törende yaptığı konuşmada, Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında yeniden düzenlenen ve Konya'da sosyal hayatın vazgeçilmezi olan Kültür Park'ın, İl Halk Kütüphanesi ile anlamına uygun bir yapıya kavuşmuş olacağını söyledi.

Şehrin en çok kullanılan bölgesinde temeli atılacak yeni Kütüphanenin okuma kültürünün yaygınlaştırılmasına büyük katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Akyürek, şunları kaydetti:

''Kütüphanede, okuma salonları, internet salonu, çocuk bölümü, araştırma ve seminer salonları, grup çalışma odaları, süreli yayın bölümü, açık oturma alanları ile görsel ve işitsel materyaller bölümleri olacak. Terasta da çocuklar için açık alan planlandı. Bu çerçevede Kütüphanemiz, yeni bir mantıkla ihtiyacı olan tüm bölümler oluşturulmaya çalışıldı. Yapımını, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte gerçekleştireceğimiz bu kütüphanenin hayırlı olmasını diliyorum.''

Konuşmaların ardından Kula, Akyürek ve Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, hazırlanan butona basarak, Kütüphane inşaatına ilk harcın atılmasını sağladı.

Törene, merkez Selçuklu, Meram, Karatay belediye başkanları, AK Parti Konya milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

3 kattan oluşacak yeni İl Halk Kütüphanesi binasının 300 günde bitirilmesinin planlandığı, maliyetinin ise 6,5 milyon lira olacağı öğrenildi.