BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan o generalleri affetmedi

Hükümet balyoz sanığı generalleri affetmedi. Başbakan Erdoğan'dan konuyla ilgili çarpıcı açıklamalar geldi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan YAŞ'ta terfi alamayan ve Balyoz davasında adı geçen generallerin üstünü çizdi. Üç general de açığa alındı. O isimler şunlar: Söz konusu o üç iki general Jandarma Tümgeneral Halil Helvacıoğlu, Tümgeneral Gürbüz Kaya ve Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu.

Erdoğan, ''Bugün bir gazetede Balyoz İddianamesi'nde adı geçen Jandarma Tümgeneral Halil Helvacıoğlu'nu İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın açığa aldığı yönünde bir haber var. Aynı durum, yine aynı iddianamede adı geçen Tümgeneral Gürbüz Kaya ve Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu için de işletilecek mi?'' sorusuna, ''Sayın Atalay'ın açığa alma işlemini aynı şekilde Milli Savunma Bakanımız da uygulayacaktır ve belki de şu ana kadar da uygulamış olması lazım'' yanıtını verdi.

DİĞER İKİ GENERAL PAZARTESİ AÇIĞA ALINMIŞ

Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'den Kaya ve Gavremoğlu'nun açığa alındığı haberi geldi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Balyoz sanığı Jandarma Tümgeneral Halil Helvacıoğlu'nu açığa alması gündeme bomba gibi düşmüştü. Başbakan Erdoğan Lübnan'a giderken Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin bu yöndeki sorusuna yanıt verdi.

BAKANLAR YETKİLERİNİ KULLANMIŞLARDIR

Başbakan Erdoğan, ''Buradaki bir ilk mi?'' sorusu üzerine de ''Bu konunun ilk olup olmadığı noktasında bir araştırmam yok. Fakat her şey yasalar çerçevesi içerisinde. Bakanlarımıza verilen yetkiler vardır, Bakanlar Kurulu'na verilen yetkiler vardır ya da üçlü kararname ile atanmışsa üçlü kararname ile görevden alınmalar vardır. Bir çok bu tür metodlar vardır. Nasıl ki herhangi bir üst düzeyde memuru görevden alma yetkisine onları oraya atayanlar sahipse, burada da aynı şeyler geçerlidir. Kaldı ki burada çok daha farklı, tabii İç Hizmet Kanunu'na göre bazı yetkiler vardır. Bu yetkiler çerçevesi içerisinde gerek İçişleri Bakanımız gerekse Milli Savunma Bakanımız bu yetkilerini kullanmışlardır'' diye konuştu.

İKİ GENERALİN DOSYALARI MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAYDI

Haklarındaki davalar nedeniyle terfi ettirilmeyen ve AYİM'e başvuran Tümgeneral Gürbüz Kaya ve Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu hakkındaki süreç ise Milli Savunma Bakanlığı'nda devam ediyordu.