BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Muhalif yazardan Başbakan'a destek

Başbakan Erdoağan'ı her fırsatta eleştiren muhalif yazar Mehmet Yılmaz bu sefer destek verdi. Peki Yılmaz Erdoğan'ı hangi konuda destekledi?

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hemen hemen her projesini ve söylemini eleştirmekle bilinen Hürriyet yazarı Mehmet Yılmaz, bu sefer tersini yaptı. 

HAKKINI TESLİM ETTİ

Yılmaz, " Bu köşede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı sıkça eleştiriyorum. Ama bu kez hakkını teslim etmem gerek, kendisi ile okullarda başlatılan Fatih Projesi ile ilgili olarak aynı fikirdeyim." dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan eğitimde "Fatih Projesi" ile ilgili düşüncelerini köşesinde kaleme alan Yılmaz, 570 bin dersliğe üç yıl içinde dizüstü bilgisayar, projeksiyon cihazı, internet bağlantısı ve akıllı tahta sağlanacağını belirterek düşüncesini şöyle ifade ediyor:

"Bu işi önemsiyorum ve destekliyorum. Hatta keşke olanak olsa da bu süre üç yıldan daha kısa zamana indirilebilse.
Başbakan, bu projeye FATİH adını uygun görmüş. Eğitimde fırsatları arttırma ve teknolojiyi iyileştirme hareketi”nin ilk harflerinden oluşuyor
."

FATİH UNUTULACAK PADİŞAH DEĞİL

Mehmet Yılmaz projenin adının tartışılmasında yersiz buluyor: "Fatih, utanacağımız bir padişah değildi. Tam tersine tarihimizde çok önemli yeri olan bir kişilikti. Zamanının devrimci hükümdarlarından biriydi ve bir siyasi iktidarın da böylesine bir projeye kendi siyasi eğilimlerinden etkilenen bir isim koymasında da bir sakınca görmüyorum."

Yılmaz proje ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'na bir de uyarı yaparak, bilgisayarların eğitim yılı dışında da kullanılması isteğinde bulundu.