BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan o fotoğrafa kızmakta haklıymış

Teknolojinin gelişmesiyle son zamanlarda kullanılan renkli fotoğrafı siyah beyaza çevirme tekniği ise maalesef bu fotoğrafta yanlış kullanılmış gibi görünüyor.

Abone ol

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu tarafından Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen "Dünya Türk Girişimciler Kurultayı"nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Time dergisinin kapağına tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan, "Bu fotoğrafı arayıp bulmak için çok eziyet çektiler herhalde" diye espri yaptı.

FOTOĞRAFÇILAR DA BEĞENMİYOR

Başbakan'ın esprili bir biçimde eleştirdiği söz konusu fotoğraf uzmanlar tarafından da genel olarak 'başarılı bir fotoğraf' olarak değerlendirilmiyor. Milliyet Fotoğraf Servisi Müdürü Yurttaş Tümer'in fotoğraf ile ilgili yorumu ise şöyle:

"Başbakan Tayyip Erdoğan, aslında çok da haksız sayılmaz. Çünkü doğal ışıkla renkli çekilmiş bir fotoğraftan siyah beyaza çevrilen kapak fotoğrafı, doğal ışığı yok etmiş ve ifadesini sertleştirmiş."

TIME O FOTOĞRAFI OTELDE ÇEKMİŞTİ

Bu fotoğraf, Time'in 2010 yılında çektiği bir dizi fotoğraf arasından seçilmiş. Time Başbakan Erdoğan'la bir anket için otelde görüşmüş, orijinalleri çok başarılı olan fotoğraflar arasında bulunan ve muhabirin pencereden doğal ışığı ve diyaframı açık objektif kullanarak çektiği bir fotoğraf Türkiye'de gazetelerde defalarca kullanılmıştı.

ORJİNALİNDE TABİİ HALİNE ÇOK DAHA YAKIN

Fotoğrafın orijinalindeki ışık yumuşak bir şekilde düşüyor ve Başbakan Erdoğan da kendi tabii haline çok daha yakın görünüyor. Teknolojinin gelişmesiyle son zamanlarda kullanılan renkli fotoğrafı siyah beyaza çevirme tekniği ise maalesef bu fotoğrafta yanlış kullanılmış gibi görünüyor. Erdoğan'ın yüzüne vuran ışık koyulaşmış, yeşil kravatındaki ve yüzündeki bütün detayları orijinal görüntüsünden uzaklaştırmış.

FOTO MUHABİRLERİ O KAREYİ KISKANMIŞTI

Oysa Başbakan Erdoğan'ın bu fotoğrafı, itiraf edeyim ki o dönemde foto muhabirleri tarafından epeyce kıskanılmıştı. Başbakan'ın yoğun programını izleyen foto muhabirleri, uzaktan bir kare görüntüsünü alabilmek için ter dökerken, Time muhabirinin bu kadar yakından fotoğraf çekme şansı elde etmesi kıskanılmaz mı?"

İŞTE O KARENİN ORJİNAL HALİ...

1.20111120121848.jpg