BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.436,23
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan o diziyi örnek gösterdi! Torunum tekrar tekrar izliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Milli Kültür Şurası'nda sosyal medya uyarısında bulundu. Erdoğan Diriliş Ertuğrul dizisini kendi kültürümüzü yeni kuşaklara aktarma konusundaki başarısı nedeniyle örnek gösterdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen 3. Milli Kültür Şurası'nda konuştu.

İşte o konuşmadan satır başları:

BUNA GÖZ YUMAMAYIZ

Balkanlardan Orta Asya'ya kadar geniş bir alanda ata yadigarı eserlere sahip çıktık. Bütün bunlar çok önemli hizmetlerdir fakat önümüzde yapmamız gereken hayati işler olduğunun farkındayız.Kültür faaliyetleri adı altında niteliksiz etkinlikler konusunda dikkatli olmalıyız. Çağıımızın en büyük sorunlarından biri kültürel sığlaşmadır. Televizyonun, internetin özellikle de sosyal medyanın kültürümüzü yiyip bitirmesine göz yumamayız.

TORUNUM DİRİLİŞ DİZİSİNİ TEKRAR TEKRAR SEYREDİYORSA...

 Bu imkanların kendi kültürümüzü yeni kuşaklara aktarma konusunda etkin bir şekilde kullanmanın yollarını aramalıyız. Nasıl geçmişte Osmancı, Kuruluş dizisi çok önemli bir işlev görmüşse günümüzde de Diriliş Ertuğrul dizisi ülkemizin içinde ve dışında ilgiyle takip ediliyor. Eğer benim 6-7 yaşındaki, 13-14 yaşındaki torunum tekrarını da izliyorsa demek ki bunu kazanmışız.

28 yıl sonra yeniden toplanan Milli Kültür Şurası için Nabi Avcı ve ekibine teşekkür ediyorum.

Tabiat alemi bize verilmiş bir emanettir. Tabiatı kullanarak ortaya koyduğumuz kültür ve sanat ürünlerin.

ORTAYA BİR ŞEYLER KOYMALI

Kültürümüz için kafa yorarken medeniyetimiz için de daha fazla çalışmalıyız. Toplum olarak, STK'lar olarak, sanat ve kültür adamları el ele vermeli ve ortaya bir şeyler koymalıyız. 

NİTELİKSİZ ETKİNLİKLER NOKTASINDA DİKKATLİ OLMALIYIZ

2015'te Ayasofya'ya 3.5 milyon, Topkapı ve Mevlana müzesi 3.2 milyon ziyaretçi geldi. Louvre müzesini 9 milyon kişi ziyaret etti. Kültür hayatımıza katkı sağlamayan etkinlikler noktasında dikkatli olmalıyız. Kültür faaliyetleri noktasında niteliksiz etkinlikler noktasında dikkatli olmalıyız.

14 YILDA KÜLTÜR ALANINDA ÖNEMLİ İŞLER YAPILDI

Geçtiğimiz 14 yılda kültür alanında çok önemli işler de yapıldı. Mesela doğrudan bakanlığa bağlı müze sayısı 93'ten 198'e, müze ve ören yeri ziyaretçi sayısı 7,4 milyondan 17,3 milyona çıktı. Destek verilen özel tiyatro sayısı 59'dan 216'ya, sinemaya verilen destek miktarı da 6 milyon dolardan 176 milyon dolara yükseldi. Ülkemizdeki sinema seyircisi sayısı 23,5 milyondan 58 milyonun üzerine çıkarken, özellikle yerli filmler 31 milyon seyirciyle tarihimizin en yüksek seyirci potansiyeline ulaştı.