BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,18
HABER /  GÜNCEL

Nuray Mert'ten akıllara zarar 'kılıç artığı' yorumu

Nuray Mert , Abdülkadir Selvi için söylenen 'kılıç artığı' sözünü refarandum için devşirdi. Nuray Mert, 'hayır' diyenlerin referandum sonrası 'kılıç artığı' olacağını iddia etti.

Abone ol

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi için söylediği 'kılıç artığı' sözüne tepkiler sürerken Nuray Mert'ten gelen yorum akıllara zarar oldu. Referandum gibi 'demokratik' bir oylamanın sonucunu 'kılıç artığı' ile irtibatlandıran Nuray Mert, yazısının finalinde şaşırtan satırlara imza attı.

Devlet Bahçeli'nin 'kılıç artığı' demesini 'doz aşımı' olarak niteleyen Nuray Mert, Abdülkadir Selvi'yi savunmadan söze giderek önce şunları yazdı; "Kılıç artığı tabirinin kendine itirazı olan yok, oysa bu tabir, eline kılıç alanın önüne çıkanı kendine boyun erdirdiği bir dönemin zihniyetinin bir ürünü, bir ortaçağ tabiri. Hâlâ kullanılıyorsa, bu zihniyet devam ediyor, bu ülkede yaşayanlar, şayet ‘katıksız Türk’ değiller ise hâlâ sığıntı muamelesi görmeyi hak ederler, yeri geldiğinde statüleri önlerine çıkarılır demek."

HAYIR DİYEN KILIÇ ARTIĞI OLACAK
Nuray Mert yazısının devamında Devlet Bahçeli'yi eleştirerek devam ederken finalde 'kılıç artığı' sözünü refaranduma bağlayıp akıllara zarar şu satırlara imza atıyor;

'Bu süreçten çıkacak ‘evet’, toplumsal barış, uzlaşma, hak ve özgürlük adına ne kaldıysa, onları da silip süpürecek; kurulacak düzene, itiraz edenler, razı olmayanlar ve hatta gönüllü nefer yazılmayanlar, en iyi ihtimalle, son ‘zafer’in ‘kılıç artığı’ muamelesi görecek. Türk veya Kürt hiç kimsenin bundan kuşkusu olmasın.'

Kılıç artığı ne demek? Abdülkadir Selvi kimdir alevi mi?