BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Nuri Bilge Ceylan’ı tokatlar mı?

Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes'daki ödül töreninde yaptığı konuşmayu yorumlayan El Cezire "Erdoğan, Nuri Bilge Ceylan’ı da tokatlar mı?" diye sordu...

Abone ol

Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Kış Uykusu’ filmiyle Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye’yi kazanmasının yankıları sürerken, El Cezire kanalının internet sitesinde yayımlanan bir yorumda ‘Kış Uykusu: Erdoğan için uyarı mı?’ denildi.

UMALIM Kİ ERDOĞAN NURİ BLGE'YE TOKAT ATMAZ!

Yazar Agnes Poirier, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Soma’da bir protestocuya tokat atmasını ve Nuri Bilge Ceylan’ın ödülü ‘geçen yıl hayatını kaybeden gençlere adamasını’ hatırlatarak şu ifadeyi kullandı:

“Umalım ki, Nuri Bilge Ceylan Cannes Film Festivali’ndeki dünya sahnesinde özgürce konuştuğu ve endişelerini dile getirdiği için İstanbul’a dönüşünde birdenbire parlayabilen başbakan tarafından tokatlanmaz.”

SİNEMAYLA HİÇBİR İLGİSİ YOK

Haftalık Fransız dergisi Marianne’in Birleşik Kraliyet Editörü olan Agnes Poitier, “Ceylan’ı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da tebrik etti ve onunla sohbet etmek istediğini söyledi. Türkiye Başbakanı’nın Ceylan’la konuşmak istediği bir iki olabilir ve bunların muhtemelen sinemayla hiçbir ilgisi yok” ifadesini kullandı.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ HALA HASAS

Poitier, “Ceylan’ın Erdoğan’ın hükümetine yönelik sözlü saldırısı doğrudan değildi ve sözcüklerini dikkatle seçmişti. Fakat eleştiri açıktı” diye yazdı.

Yılmaz Güney ve Şerif Gören’in Altın Palmiye alan ‘Yol’ filminin Türkiye’de 15 yıl boyu yasak olduğunu hatırlatan yazar şöyle devam etti: “Muhalifler için bugün durum o kadar aşırı olmayabilir. Fakat ifade özgürlüğü birçok Türkiyeli sanatçı için hâlâ hassas bir konu. Ceylan belki de bu yüzden aile dramını Türkiye için bir metafor olarak kullanıyor.”