BIST 10.270
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.393,32
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan: Ne yazık ki Saadet'in başındaki takım da...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referandumda 'hayır' diyen Saadet Partisi yönetimini eleştirdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, referandumda 'hayır' oyu vereceğini açıklayan Saadet Partisi'ne yüklendi. Terör örgütü PKK'nın 'hayır' dediğini hatırlatan Erdoğan, "Ne yazık ki Saadet'in başındaki bir takım da 'hayır' diyor. Ben Saadet’e gönül vermiş kardeşlerime, BBP’ye gönül veren kardeşlerim, CHP’ye gönül veren vatandaşlarıma sesleniyorum bu ayrım noktasıdır dikkat edin, gelin 16 Nisan’da bu reformu gerçekleştirelim." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize'de toplu açılış töreninde halka seslendi. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları:

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI 2012 SONUNDA TAMAMLANACAK

Rize ve Artvin'e destek verecek havalimanımızın tüm hazırlıkları yapıldı, ihale bitti. Birazdan temelini atıyoruz. TBMM Başkanımız, Ulaştırma Bakanımız, milletvekillerimiz oradalar. Buradan birlikte temel atma törenini izleyeceğiz. Havalimanımızı en geç 2021 sonunda tamamlayacağız. Havalimanı ile birlikte Rize'de turizmde, ticarette yeni bir dönem başlıyor.  Bugüne kadar hep büyük projelerimizle konuştuk. Birileri lafla peynir gemisini yürütmeye çalışırken, biz hizmet etmenin peşinde koştuk.

GENÇ BİR PARLAMENTO İSTİYORUZ

Gençlerimizin parlamentoya girmeleri en doğal hakkı. Fatih'in torunları onun arkasından giderek niçin parlamentoya girmesin. Dinamik bir parlamento istiyoruz, genç bir parlamento istiyoruz.

TÜRK MİLLETİNİ SİNDİREMEYECEKSİNİZ

Hainlerin tuzaklarını başlarına geçirmeye devam edeceğiz. Bu milletin iradesine gem vurulmaz. 3-5 Avrupalı faşistin bu ülkenin onurunu incitmesine asla rıza göstermeyiz. Batıda bazı liderler istisna ama bazılarına sözüm var. Sizler Türk milletini sindiremeyeceksiniz.

Vah dangalaklar vah! Siz kim oluyorsunuz biz kefenlerimizi giyerek yola çıktık. Avupa'daki bazı liderler terör örgütlerini destekliyor.

İDAM CEZASI

Kılıçdaroğlu "idama varım" diyor. Bahçeli kanaatini açıkladı. Parlamentodan geçtiği zaman ben bunu onaylarım. Gerekirse referanduma gideriz.

İMANINI O ŞARLATANA 1 DOLARA SATMIŞ MANKURTLAR

Böyle bir hainliği ancak aklını, namusunu ve imanını Pensilvanya'daki o şarlatana 1 dolara satmış mankurtlar yapabilir. Şimdi çıkmışlar utanmadan, sıkılmadan işledikleri cinayetleri inkar ediyorlar. 249 şehidimizin bedelini ödeyeceksiniz. 2 bin 193 gazimizle, 15 Temmuz gecesi bir daha gazi olan bu yiğit milletle kendi akıllarınca dalga geçiyorlar.

FETÖ BU MİLLETİN İSTİKLAL MARŞI'NI BİLE BİLMİYOR

15 Temmuz'da benim o vatandaşımın elinde silah mı vardı, bayrak vardı bayrak. Bir de Kelime-i Şahadet vardı. Gökten F-16 bomba yağdırırken, helikopterler mermiler yağdırırken, tanklar, toplar benim vatandaşımın üzerine gelirken, o beğenmedikleri gençler dururken, bunlar ne zannediyordu acaba? Feto diyordi ki 'Siz onların üzerine gidin bak nasıl dağılacaklar'. Dağıldılar mı? Çünkü Feto, bu milletin İstiklal Marşı'nı bile bilmiyor. Ne diyor İstiklal Marşı'nda; 'Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın/ Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın/ Doğacaktır sana vadettiği günler Hakk'ın / Kim bilir, belki yarın belki yarından da yakın.' İşte gençler o gece göğüslerini siper ettiler. Bu millete canım feda. Bu milletin bir ferdi olmaktan iftihar ediyorum, gururluyum. Rabbime sonsuz hamd-ü senalar olsun.

KILIÇDAROĞLU 15 TEMMUZ GECESİ KAÇIYORDU

Marmaris’ten Facetime ile bir çağrı… Bu millet meydanlara döküldü. O saatte birileri de kaçıyordu. Kimdi o kaçan? Kılıçdaroğlu kaçıyordu. Havaalanında iniyor, Bakırköy’de ilçe başkanının evine gitmiş. Sen de dursaydın işte, milletinle beraber olsaydın. 7 Ağustos’ta bile davet ettiğimde gelmedi aslında, kendi çevresinden baskı baskı baskı… Son gün geleceğini bildirdi. Baskılara dayanamadı, bunlarda yürek yok. Bunlarda yürek yok ama yalan çok.

SAADET PARTİSİ YÖNETİMİNE ELEŞTİRİ

Kandil 'hayır' diyor. Ne yazık ki Saadet'in başındaki bir takım da 'hayır' diyor. Ben Saadet’e gönül vermiş kardeşlerime, BBP’ye gönül veren kardeşlerim, CHP’ye gönül veren vatandaşlarıma sesleniyorum bu ayrım noktasıdır dikkat edin, gelin 16 Nisan’da bu reformu gerçekleştirelim.