BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,77
ALTIN 2.435,62
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan, Müsteşarı'nı Genel Sekreter yaptı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Köşk'ün Genel Sekreterliği görevine, Başbakanlık Müsteşarı Fahri Kasırga'yı atadı...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Köşk ekibinin en üst düzey ismini yine yakın çevresinden belirledi. Başbakanlık'taki danışman kadrosunun büyük bölümünü Köşk'e götüren Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri'ni de eski ekibi içinden seçti.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği görevine Başbakanlık Müsteşarı Fahri Kasırga'yı getirdi.
17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının ardından Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'nın İçişleri Bakanı olmasıyla Kasırga Müsteşarlık görevine atanmıştı.

MUSTAFA İSEN BAŞDANIŞMAN OLDU

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakanlık Müsteşarı Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri oldu. 7 yıldır bu görevi yürüten eski Genel Sekreter Mustafa İsen de Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olarak görevlendirildi.

VELİ KÜÇÜK'LE GÖRÜŞMESİ

Fahri Kasırga'nın Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri olarak atanması akıllara eski bir olayı hatırlattı. Ergenekon hükümlü sanığı Veli Küçük'ün teknik takibi sırasında Kasırga ile yaptığı bir görüşme de dinlemelere takılmıştı. Kasırga'nın Küçük'e "Ortadoğu ve Balkanların en yakışıklı Paşası" diye iltifat etmesi uzun süre tartışılmıştı.

ÇANKAYA SOFRALARI'NI YENİDEN KURDU

Başdanışman olarak atanan Genel Sekreter Prof. Dr. Mustafa İsen, göreve Abdullah Gül tarafından seçilmişti. Edebiyatçı kökenli olan İsen, Atatürk döneminin Köşk geleneği olan Çankaya Sofraları'nın Gül döneminde yeniden kurulmasına ön ayak olmuştu. Köşk'ün kültür ve edebiyat alanındaki birçok projesine mimarlık etmişti.