BIST 10.089
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.400,19
HABER /  GÜNCEL

'Çarşı' iddianamesi kabul edildi

Gezi protestolarıyla ilgili olarak aralarında Beşiktaş taraftar grubunun bazı mensuplarının da bulunduğu 35 kişi hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. Sanıklar "Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" ile suçlanıyor. İlk duruşma 16 Aralık'ta.

Abone ol

Geçen yılki Gezi protestoları ile ilgili olarak aralarında Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'nın bazı mensuplarının da bulunduğu 35 kişi hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. İlk duruşma 16 Aralık'ta yapılacak.

Sanıklar hakkında "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

38 sayfalık iddianame Savcı Adem Meral tarafından yaklaşık bir yıl süren soruşturmanın sonunda hazırlanmış ve İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti.

Mahkeme iki hafta süren önceleme sonrası iddianamenin kabul edildiğini dün akşam tarafların avukatlarına gönderdi.

İddianemede 35 kişi şüpheli, 9 polis de müşteki olarak yer alıyor.

Çarşı suçlamaları reddediyor

Çarşı grubu üç gün önce Beşiktaş Kartal Heykeli'nde bir basın açıklaması yaparak suçlamaları reddetmişti.

Gruptan yapılan açıklamada, "Darbelere, antidemokratik teokrasilere karşı olan bizler bugün bu sıfatlarla yan yana getirilmeye çalışılıyorsak, bu bir trajedi değil komedidir" denilmişti.

BBC Türkçe'den Rengin Arslan'a konuşan Çarşı grubunun liderlerinden Cem Yakışkan suçlamaları şaşkınlıkla karşıladığını belirtmiş ve şunları söylemişti:

"Biz daha Beşiktaş'ta başkanı deviremiyoruz. Ne darbesi?...Biz muhalefete de muhalifiz. Biz onları da beğenmiyoruz. Haksızlığı babam yapsın, babama da muhalifiz. Biz vicdanımıza göre hareket eden bir taraftar grubuyuz. Nerede bir haksızlık varsa ona tepkimizi gösteririz."

Çarşı grubundan 22 kişi 14 ay önce de Gezi protestoları ile ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı. Bu kişilerin tamamı serbest bırakılmıştı.