BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.426,31
HABER /  SPOR

Erdoğan 'Milli Takım'ın hali ne olacak' demişti! Lucescu yine bahane üretti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Milli Takım'ın hali ne olacak' sözleriyle sitem ederken Türkiye Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Rumen basınına verdiği röportajda Türk futbolundaki en büyük sorunların başında yabancı kuralının geldiğini söyledi.

Abone ol

Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Rumen basınına Türk futbolu ve Milli takımın geleceğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Türk futbolundaki en büyük sorunun yabancı kuralı olduğunu ifade eden Rumen teknik adam, genç futbolcuların takımlarda daha fazla süre almaları gerektiğini fakat yabancı kuralının bunu engellediğinin altını çizdi.

Türk futbolunun altyapısından bahseden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Peki milli takımımızın hali ne olacak? Bu kadar tesis var, dünyada kafaya oynayanların hiçbirinin böyle altyapısı yok.'' diyerek Lucescu ve Yıldırım Demirören'e sitem etmişti.

"EN BÜYÜK PROBLEM YABANCI KURALI"
Bu kış çok seyahat ettim. Antalya'da tüm takımları ziyaret ettik, teknik direktörlerle konuştuk. Türk futbolunda en büyük sorunların başında yabancı kuralı geliyor. Genç futbolcuların önlerinin açılması, daha fazla süre almaları gerekiyor. Özellikle milli takıma oyuncu seçerken İstanbul takımlarından tercih yapma konusunda sıkıntılar yaşadık. Bizim de genç futbolcular bulmamız gerekiyor.

SÜREKLİ ŞİKAYET EDİYOR
Kaybedilen maçların ardından sık sık elindeki kadrodan şikayet eden Lucescu, genç ve başarılı bir milli takım yaratmak için süreye ihtiyacı olduğunu her fırsatta dile getirdi.

MİLLİ TAKIM KARNESİ FACİA
Son 20 yılda A Milli Takımı çalıştıran hocaların puan ortalamasına bakıldığına Mircea Lucescu açık ara son sırada yer alıyor. Milli takımda şu ana kadar 12 maça çıkan Mircea Lucescu 3 galibiyet aldı ve 5 kez mağlup olurken 4 kez de berabere kaldı. Mircea Lucescu bu rakamlarla 1,08'lik bir puan ortalaması tutturdu ve son 20 yılın hocaları arasında son sırada yer aldı.

''MİLLİ TAKIM'IN HALİ NE OLACAK''
Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Türk futbolunu ele almış ve Milli Takım'ın başarısızlığından bahsetmişti. Erdoğan, ''Milli takımımızın hali ne olacak? Bu kadar tesis var, dünyada kafaya oynayanların hiçbirinin böyle altyapısı yok. Bizde var. Bunun 30 civarında muhteşem statlar var. Ankara'da Eryaman'ı yaptık, Ankaragücü'nün oynadığı stat, güzel bir stat oldu. Şimdi 19 Mayıs'ın yerine muhteşem bir stat başlıyoruz. Önümüzdeki hafta filan belki de ihalesi yapılıp adımı atılacak." diye konuşmuştu.