BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  SPOR

Erdoğan: Larkin'i milli takımımızda görmek isteriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Efes'in ABD'li oyun kurucusu Shane Larkin'i milli takımda görmek istediğini söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleştirilen ATV-A Haber ortak yayınında soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir süredir gündemi meşgul eden "Larkin'in milli takımda oynaması" konusuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

'Vatandaş olduğunda biz gereğini yaparız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Milli Takımı'nda oynayabileceğini söyleyen ABD'li yıldız Shane Larkin'e A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın kapısının açık olduğunu kaydetti. Vatandaş olduğunda kendilerinin gereğini yapacağını dile getiren Erdoğan, "Larkin vatandaşımız oldu mu bilmiyorum. Vatandaş olduğunda biz gereğini yaparız. Böyle başarılı bir basketçiyi milli takımımızda da görmek isteriz. Bu da milli takımı gayet iyi yere taşır" ifadelerini kullandı.



''Macron gülmeye başladı''

UEFA'nın Türkiye'ye asker selamından dolayı vermemesiyle ilgili de konuşan Erdoğan, Ben Macron'un kendisine dedim ki, 'Griezman sana benzer selam yaptı, size ceza meza yok. Bizimkiler şu anda UEFA'da bu ne iştir' dedim, gülmeye başladı. Gençlerimizin bu sevdasından doğal ne olabilir. Tribünlerin şahsında askerimizi selamlıyor. Yeri geldi ben de selamladım. Bu Mehmetçiği selamlamayacağız da kimi selamlayacağız?'' dedi.

''Bir ülke adına oynamak herkesin hayalidir''
Shane Larkin, daha önce yaptığı açıklamada, “Türkiye Milli Takımı ve benimle ilgili şu an sadece dedikodular var. Türkiye’den resmi bir teklif gelmedi. Olimpiyatlarda oynamak çocukluk hayalim. Bir ülke adına oynamak herkesin hayalidir. Kendimi bu konuda hazır hissediyorum” demişti.



''Henüz teklif gelmedi''

Türk Milli Takımı’nda forma giymesi için öncelikle federasyondan bir teklif gelmesi gerektiğinin altını çizen ABD’li oyun kurucu şöyle konuşmuştu:

“Türk Milli Takımı’nda oynayıp oynamayacağımı bilmiyorum. Bunu bekleyip göreceğiz. Açıkçası bunu iki tarafın konuşması gerekiyor. Eğer olursa benden beklentilerini de bilmem gerekiyor. Henüz teklif gelmedi. Bu konu kesinlikle ilgilendiğim bir şey. Bu konuyla ilgili bir görüşme yapmak isterim. Federasyon ile aramızda bir konuşma olduktan sonra bu durum ilerleyebilir. Bu nedenle ne olacağına dair şu an net bir cevap veremiyorum. Çünkü şu an bir teklif yok.”

''Ben sadece giymek istedim ve fotoğrafı paylaştım''
Shane Larkin, sosyal medya hesabından paylaştığı, üzerinde adı yazılı Türk Milli Takımı’nın formasını giydiği fotoğrafla ilgili şunları söylemişti:

“Türkiye Futbol Federasyonundan yetkililer bizi ziyaret için idmanımıza geldiler. Onlar bana bir forma hediye etti, ben de onlara kendi formamı hediye ettim. Sonrasında da onlara teşekkür etmek amaçlı formayı giydim ve bunu sosyal medya hesabımdan paylaştım. Bu benim için çok onur verici bir durumdu. Fotoğrafın altında başka bir anlam yoktu. Ben sadece giymek istedim ve fotoğrafı paylaştım.”