BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,13
ALTIN 2.472,30
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan Kılıçdaroğlu'yla dalgasını geçti

Fitch'in Türkiye'nin notunu artırması Başbakan Erdoğan'ı keyiflendirdi. Hedefinde ise CHP lideri vardı

Abone ol

İNTERNETHABER - Türkiye ekonomisini yerden yere vuran Kılıçdaroğlu'nun basın toplantısından iki saat sonra Fitch'in Türkiye'nin notunu yükseltmesi, Başbakan Erdoğan'ın dilindeydi.

"BAHTSIZ BEDEVİ"

"Kılıçdaroğlu ne zaman Hükümeti yerse dünyadan Türkiye'ye övgüler geliyor" diyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu için "Hani var ya tam bahtsız bedevi misali" ifadelerini kullandı.

Bahtsız bedevi kim?
Çölde ne aradığı belli olmayan kutup ayısı tarafından tacize hatta ve hatta tecavüze uğrayan Arap...

Erdoğan, Türk lirasının çok değerli olduğu için kendisini eleştiren CHP liderini "Ulusal onurumuz için gerekirse can veririz. Sizin gibi çakma ulusalcılar bu milli hassasiyeti anlayamazlar" sözleriyle eleştirdi.

İSTİKRARLI SAĞLAM DURUŞ

Olumlu gelişmelerin kendiliğinden, tesadüfen olmadığının altını çizen Erdoğan, gelinen noktayı anlattı:

''Kamu maliyesi alanındaki disiplinimiz, güçlü bankacılık sektörümüz... 10 yıl önce böyle bir şey söz konu değildi. Ama şu anda güçlü bankacılık sektörümüz var. Büyük önem verdiğimiz yapısal reformlarımız. Sonuç olarak büyüme, istihdam alanında yakalanan üst düzey performans ortadır. Son 10 yılda kişi başına düşen milli gelirde 3 katın üzerindeki artış, yüzde 70'li seviyelerden yüzde 30'lu seviyelere gerileyen borç stokunun, GSYİH'ya oranı ve daha bir çok göstergede yaşanan iyileşmeler, hep aynı istikrarlı, sağlam duruşumuzun neticesi."

OLMASI GEREKEN SEVİYEDE DEĞİL

''OECD ülkeleri içinde en fazla istihdam sağlayan ülke Türkiye'dir'' diyen Erdoğan, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in kararını değerlendirdi:


BAŞBAKAN YEREL SEÇİM İÇİN TARİH AÇIKLADI


Yerel seçimler ne zaman yapılacak? Merak edilen soruya Başbakan Erdoğan cevap verdi.
 
recep-tayyip-erdogan.jpg

ERDOĞAN BDP'LİLERİ KOVAN O AİLEYİ KUTLADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şemdinli'de 1 çocuğun öldüğü ve 18 vatandaşın hayatını kaybettiği saldırı sonrası bölge halkının PKK'ya karşı gösterdiği tavrı kutladı.  

"Fitch'in kredi notumuzu yükseltmesi önemli bir gelişme olmakla birlikte biz hala Türkiye'nin kredi notunun olması gereken seviyede bulunmadığını düşünüyoruz. Bütün ekonomik göstergeleri bizden daha geri olan ülkelerin A düzeyine sahip olduğu bir ortamda, bizim için hala B düzeyinde kredi notunda ısrar edilmesini hakkaniyete uygun bulmuyoruz. Fitch'in yaptığı artışı yeterli olmasa da bu yanlışın düzeltilmesi yolunda atılmış bir adım olarak görüyoruz."

"SEN NE YAPTIN MERAK EDİYORUM"

Erdoğan'ın hedefinde hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdiği Kılıçdaroğlu'nun dünkü basın toplantısı vardı:

"Allah'tan ki bu görüşmeyi sabah kahvaltıda yaptı. Adeta Hükümet'in ekonomik performansını yerden yere vurdu. Birkaç saat sonra da Fitch gibi çok önemli bir uluslararası kuruluş, 18 yıl sonra Türkiye'nin notunu bu seviyeye çıkartarak, Türkiye ekonomisinin ne denli başarılı olduğunu ortaya koydu. Kılıçdaroğlu, bunu ben söyleseydim dün yine inanmayacaktın. Allah'tan Fitch böyle bir açıklama yaptı. Bu açıklamayı yaptıktan sonra sen ne yaptın, onu merak ediyorum. Ama sen buna da bir şey uydurursun tabi. Çünkü bu konuda çok kabiliyetlisin. 

"TAM BAHTSIZ BEDEVİ MİSALİ"

Doğrusu Kılıçdaroğlu ne zaman Hükümeti yerse dünyadan Türkiye'ye övgüler geliyor. Ülkesine bu kadar yabancı, bu kadar ilgisiz bir ana muhalefet partisi olabilir mi? Buna önünü görememek mi denir, okuma körlüğü mü denir, kendi ülkesine şaşı bakmak mı denir; bunu ben milletimin takdirlerine bırakıyorum. Hani var ya tam bahtsız bedevi misali.

"ÇAKMA ULUSALCI"

Kılıçdaroğlu bizim için 'Türk lirası çok değerli diye neredeyse göbek atacak' diyor. Doların değerini niye düşürüyor diye soruyor. İşte ulusalcı kafa bu. Ulusalcı geçinip de ulusal paramızın değer kazanmasından rahatsızlık duyan bir zihniyet bu. Biz, Türk lirasının değer kazanmasından dolayı göbek değil, ey Kılıçdaroğlu, can atarız can. Ulusal onurumuz için gerekirse can veririz. Sizin gibi çakma ulusalcılar bu milli hassasiyeti anlayamazlar. Sayın Kılıçdaroğlu, dün bizim Türkiye'yi 2023 yılında dünyanın en ileri 10 ekonomisinden biri haline getiremeyeceğimizi söylemiş. Sayın Kılıçdaroğlu, her ne kadar sonuçları konusunda tereddütlü olsa 2023 hedeflerini benimsemiş gibi görünüyor. Bu güzel bir gelişme. 2023 ifadesinin patentine sahip çıkmaya çalışan Sayın Bahçeli'nin de aynı şekilde bu hedefleri benimsediğini görüyoruz. Bu da güzel gelişme.''

Konuşmasında Bahçeli'ye de değinen Erdoğan, 2013 vizyonuna ilişkin kendisine yöneltilen eleştirilere böyle cevap verdi:

MUHALEFET 2023'E KADAR KALACAĞIMIZI ZIMNEN KABUL EDİYOR

"Bahçeli'nin kurultay konuşmasında somut tek bir öneri yoktu. Sadece kuru başlıklar ortaya kondu. Lafla peynir gemisi yürümez. Muhalefetin bu tavrından AK Parti iktidarının 2023'e kadar devam edeceğini zimni olarak kabul edildiği anlaşılıyor. Bu söylem bunları en fazla anamuhalefet yapar, bu da bir hedeftir, hiç yoktan hedeftir. Muhalefet partileri artık AK Parti ile değil birbirleriyle yarışır. Demokrasi olmadan ekonomik gelişme olmaz diyor, Kılıçdaroğlu. Bunu öğrenmiş, bozuk saat bile günde iki defa doğruyu gösterir. Günde olmasa da kırk yılda bir doğruyu söylüyor."

KILIÇDAROĞLU’NU KUTLADI

Kılıçdaroğlu'nun ‘Demokrasinin olmadığı yerde, sağlıklı bir ekonomik büyümeyi sağlayamazsınız’ sözünü hatırlatan Erdoğan, CHP liderini neden kutladığını anlattı:

"Dikkat ederseniz biz hep şu ifadeyi kullanırız. “Demokrasi ve ekonomi atbaşıdır”
Bozuk saat bile günde iki defa doğruyu gösterir. Sayın Kılıçdaroğlu’nu 40 yılda bir doğru bir tespitte bulunduğu için kutluyorum. Siz cumhurun, halkın olmadığı bir demokrasiyle ülkeyi idare etmeye kalkarsanız, elbette Türkiye’yi hak ettiği ekonomik seviyeye taşıyamazsınız.
Bugün hukuk devleti standartları bu kadar gelişmeseydi, uluslar arası yatırımcılar gelmezdi. Bugün siyaset normalleşmeseydi, demokratik ve siyasi istikrar sağlanmasaydı Türkiye ekonomide dünya rekorları kıramazdı. Bugün yolsuzlukla mücadele eden bir iktidar olmasaydı, bu hizmetler olamazdı.

CD İLE BİR GECEDE GENEL BAŞKANLIĞA OTURMAK

Özgürlükleri korku olarak görürseniz, ekonomi de Türkiye de büyümez. Bizim elimizde sihirli değnek yok. Onlar gibi abra kadabra işlerini bilmeyiz. Bir gecede genel başkanlığa bir CD ile oturmak gibi siyasi mühendislikleri bilmeyiz. Dürüst siyasetçi olarak sunuyor o medya. Bizim dayanağımız o medya değil milletimiz."

ARZUHALCİ MHP

MHP'nin kongre sonrası AK Partili 6 bakan hakkında toplam 7 gensoru vermesi de Erdoğan'ın gündemindeydi:

"MHP, 7. gensoru önergesini de verdi. Sanayi Bakanı Nihat Ergün hakkında önerge verdiler. MHP, adeta arzuhalciye dönüştü. Daktilosunu TBMM önüne yerleştirdi, sürekli gensoru dilekçesi yazıyorlar. CHP’yle yarışa girdiler, arayı kapatmaya çalışıyorlar. Bu sulandırılmış gensoruya karşı da milletvekillerim gerekli cevabı vereceklerdir."

VATANDAŞLIK YOLUNU AÇIN

Erdoğan, Almanya ziyaretinde Merkel'e yaptığı teklifi açıkladı:

"Biz zaten fiili olarak Avrupa Birliği'ndeyiz ama Avrupa bunun farkında değil. Merkel ile görüşmemizde, vatandaşlarımıza vatandaşlık yolunu açın dedim. Eskiden biz Avrupa'yı gıpta ile izlerdik ama bugün artık Avrupa bizi gıpta ile izliyor."