BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,64
ALTIN 2.413,22
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan Kılıçdaroğlu'nun elini öpse bile

Seçim meydanlarında Başbakan Erdoğan'ı televizyonlarda düelloya çağıran Kılıçdaroğlu, bu görüşünü neden değiştirdiğini açıkladı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "17 Aralık'tan sonra bu kardeşimiz gelip elimi de öpse onunla televizyona çıkmam. Çünkü şaibeli bir kişiyle televizyona çıkmak bana yakışmaz" dedi.

Ardahan'da PTT Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerde "Rabia" işareti yaptığını hatırlattı.

TELEVİZYONA ÇIKMAK BANA YAKIŞMAZ

Başbakan Erdoğan'ın Ardahanlı'nın derdini çözmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Mısır'ın derdini çözecek. Bu işaret aslında şu, '4 bakan 1 başçalan'. Aile boyu malı götürüyorlar. Ben dünya tarihinde aile boyu yolsuzluk yapan bir başbakan görmedim. O nedenle kendime söyledim, 'Hayatım boyunca ben bunu bir siyasi lider olarak görürdüm, derdim ki 'Arkadaş, cesaretin varsa gel çıkalım televizyonda konuşalım. Sen bana soru sor, ben sana soru sorayım. Vatandaş öğrensin kim doğruyu söylüyor, kim söylemiyor. Ülke nasıl yönetilir nasıl yönetilmez tartışalım.' Ama 17 Aralık'tan sonra bu kardeşimiz gelip elimi de öpse onunla televizyona çıkmam. Çünkü şaibeli bir kişiyle televizyona çıkmak bana yakışmaz."

247 MİLYAR LİRA İLE6 MARMARAY YAPILIR

17 Aralık operasyonlarının tutarının 85 milyar avro, yani 247 milyar lira olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, bu rakamla Türkiye'de atanamayan öğretmen sorununun biteceğini, o öğretmenlere 30 yıl maaş ödenebileceğini, 6 Marmaray yapılabileceğini, bütün işsizlere 25 yıl asgari ücret üzerinden para ödenebileceğini savundu.

HARAM PARAYLA UMREYE GİDEN DUYDUNUZ MU?

Bu yolsuzluğun cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluğu olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, "Bu yolsuzluğu kapatacak bir örtü dünyada imal edilmemiştir. Bunun hesabını soracağım" dedi.

Bu rakamların TBMM'ye gelen fezlekelerde yer aldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti.

"Zafer Çağlayan, eski Ekonomi Bakanı, ekonomiyi çok iyi biliyor. 28 seferde 52 milyon dolar götürmüş. Bu rakama 720 bin liralık kol saati dahil değil. Rıza Sarraf'ın uçağıyla umreye gidiyor. Siz hiç haram parayla umreye giden Müslüman duydunuz mu? İkincisi Muammer Güler, İçişleri Bakanı. Sabahın 07.30'unda oğlunu arıyor. 'Oğlum nerdesin' diyor. 'Babacığım evdeyim' diyor. 'Oğlum ne yapılıyor', 'Babacığım rüşvet ve yolsuzluk dolayısıyla evi polisler bastı' diyor. 'Evde ne var' diyor, 'Babacığım sen biliyorsun' diyor. 'Evladım kaç lira var' diyor, 'Birkaç kuruş var' diyor. 'Oğlum kaç lira var' diyor. 'Babacığım 1 trilyon lira civarında bir para var' diyor. Bunlar babayla oğulun yaptığı mahkeme kararıyla tespit edilen tutanaklardır."

Böyle bir hükümetin Türkiye'ye layık olmadığını, kul hakkı yediğini savunan Kılıçdaroğlu, "Kul hakkı yenmesin, ülkeye temiz siyaset gelsin" diyenlerin 30 Mart'taki seçimde CHP'ye oy vermesini istedi.