BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.385,99
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Kılıçdaroğlu'na neden cahil dedi?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Pakistan ziyareti öncesi soruları yanıtlıyor.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Pakistan ziyareti öncesi basın toplantısı düzenledi. Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Recep Tayyyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün grup toplantısında yaptığı Kürecik eleştisine 'cahil' yanıtını verdi.

CHP'DEN ERDOĞAN'A İSRAİL RESTİ!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP grubu toplantısında hükümeti topa tuttu. Erdoğan'a Kürecik radar sistemi için yüklendi...

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN...

25443.jpg

İşte Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

GAZZE'DEKİ TABLO BU

Ahmet Davutoğlu Gazze'de yine ilgili ülkelerle yaptığı görüşmeler var. Karşılıklı metinler bu arada alındı verildi. Ben Kahire'deyken bazı metinler geldi gitti. Bu metinler üzerinde mutabakat sağlanamadı. İlaveler ve çıkarmalar yapıldı. En son Hamas dün gelen metni kabul etmişti. Artık İsrail'den metin açıklaması bekleniyordu. Ne yazık ki beklenen karar çıkmadı ve İsrail acımasızlığını sürdürmekte. Arkadaşlarımız Gazze'den ayrılırken arkalarındaki 2 gazeteciyi şehit ettiler. Burada yaşanan tablo bu. Görüşmeler Mısır öncülüğünde devam ediyor Türkiye ve Katar olarak sürece katkıda bulunuyoruz.

KILIÇDAROĞLU ÇIRAKLIK DÖNEMİNDE

Eğer NATO'nun kurduğu bir üssü biz İsrail için kuruldu diye gösterirsek bu bir siyasi acemiliktir. Sayın Kılıçdaroğlu siyasette henüz çırak. NATO'nun daha önce var olan üssü yendien aynı yerde kurulmuştur. İlk defa Kürecik'te kurulmuyor. FFüze kalkanı diyor. Burada da cahil. Burada füze müze yok. Füze oraya yerleştirilecekse bunun onayı bizden çıkar.

Bizim NATO üyesiz orası da NATO üssüdür. Evet dememizin şartları vardır. İstediğimiz anda ordan onu kaldırma hakkına sahibiz.

MHP LİDERİ'NİN İSLAM DEVLETİYLE ALAKASI YOK

Biz şu ana kadar Gazze ile ilgili adımlarımızı çok attık. Bu adımlar açıkca söylenmez. Bu Gazze'deki kardeşlerimin Türkiye ile bu kadar muhammeti varsa, enkazlara Türk bayrağı dikiyorlarsa bunun sebebi bu ilişkilerimizde yatmaktadır.

Davos'taki süreç bitmiştir diyor MHP lideri. İslam devletleriyle alakaları yok. Bu konuda hangi ülkeyi ziyaret ettin diye sorsanız hiç bir şeyden haberi yok. Maalesef bu ülkenin muhalefeti bu. Buna rağmen biz bu mücadelemizi dünyada oturtacağımız yere oturtma gayretindeyiz. Verdiğimiz mücadeleyi omurgalı bir şekilde devam ettireceğiz.

ANADİLDE SAVUNMAYI DA SAHİPLENİYORLAR

Biz anadilde savunma adımlarını büyük kongre de açıkladık. Bu şekilde devam edecek. 4. yargı paketini içerisinde yerini alacak. Bunlarla ilgili ekiplerimiz var.

Ana dilde savunma konusunda da birileri sahiplenmeye çalıştı. Biz kongrede savunduktan sonra birilerinin gündemine girdi.

Biz gerek sanık gerek idare tarafına adeta işi çift dikiş olarak götürelim istiyoruz. Güven esasına bu iş dayalı olmalı. Yargı kendi tedbirlerini oluşturacağı gibi sanık da ücretini kendisi vermek şartıyla tercümanını getirebilir.

BEKLENTİLER YÜKSEK

12 Eylül süreci ile ilgili olarak telekonferans ile kurulan bu sistemle bu tür bir savunmanın yapılması dünyada uygulanan sistemler. Bugün de bu süreç devam edecek. Yargı hayırlı bir netice ile sonuçlandırır. Beklentiler çok yüksek.

Şahsıma gelen sorular dün akşam ulaştu şu anda bu sorular üzerinde gerek yolculuk esnasında gerekse dönüşte salı gününe kadar cevabımızı vermemiz gerecek.

İSRAİL'LE ASLA GÖRÜŞMEDİK

Biz siyasi olarak şu anda İsrail tarafıyla bir görüşme yapmadık. Kolay kolayda yapmayız. Ama istihbarat teşkilatımız bu konuda çalışır. Başkonsoluğumuz var orada. Bunları kimler soruyorsa bunları bilsinler. Bu bağların dışında da çok çeşitli aracılar vasıtasıyla irtibatla kurulmak isteniyor.

8-9 gün oldu bunlardan alınmış bir olumlu sonuç yok. Temenni ederim ki bu iş bir neticeye varır. Ölüm sayısı 130'u buldu yaralılar 1000'i buldu. Çok acı bir tablo. Türkiye'de de 20-30 bin Musevi vatandaşımız var. Bunlarda devreye girebilirler.

İŞ ADAMLARIMIZI TEHDİT ETTİLER

Barzani ve Maliki askerleri birbirine girmiş durumda. Burada bir iç savaşa doğru bu işi taşımak istiyorlar. Bunu bir mezhep savaşına taşıyabilirler. Bu korkulanlar olmaya başladı. Bu aynı zamanda bir petrol kavgası da olabilir. Sen elindeki petrolden merkezi hükümetin bilgisi olmadan satış yapıyorsun bahane ederek burada böyle bir saldırıya giriyor.

Mevcut Irak yönetimi sıkıntı içinde. Kürtlerin Türklerin bir dayanışma içinde olması Irak yönetimini rahatsız etmektedir. Hatta zaman zaman çok garip şekilde tehditler savurdu ve iş adamlarımızı hedef alan açıklamalar yaptı. Siz anlaşma yapıyorsunuz ondan sonra mahalle çocuklarının yaptığı gibi kavga gibi ben bir daha size gelmem diyorsun. İşler teslim edilir sen ödemeni yaparsın. Bu konu ayrı o ayrı konu. Sizin içinizdeki kavganız başka bir olaydır iş adamına tavrınız direk o ülkeye karşı da olsa olmaz.