BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan kan lobisine fırsat vermeyecek

Başbakan Erdoğan, Van'da tek millet tek bayrak vurgusu yaptı. Hedefinde ise kan ve savaş lobisi vardı.

Abone ol

Terörden ve puslu havadan beslenen kan lobisi olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "İşte biz, bu lobiye imkan tanımayacak, bu lobiye fırsat vermeyeceğiz." dedi.

Başbakan Erdoğan, Van'da düzenlenen toplu açılış töreninde konuşma yaptı. Beşyol meydanında halka hitap eden Erdoğan şunları söyledi:

Van'da 18.628 toplu konut projesini gerçekleştirdik. İki günde Van'a 1,5 milyar liralık yatırımı kazandırmış olacağız. Demiryolu taşımacılığı Van Denizi üzerinden Avrupa'ya ve doğuya gerçekleştiriliyor. Van Denizi kenarına bir gemi üretim tesisi yaptık, iki büyük feribotu burada inşaat ediyoruz.

2 yılda Van depremi için kullandığımız kaynak eski rakamla 5 katrilyon lira. Dile kolay 5 katrilyon. Van tarihinde böyle bir yatırım görmedi ama biz bu yatırımı yaptık. Niye? Çünkü, yeni bir Van inşa etmemiz gerekiyordu. Van'ın tüm yaralarını sarana kadar, tüm sorunlarını çözene kadar çalışmaya devam edeceğiz.

Benim sizden bir ricam var. Ne dedik, Van'ı büyükşehir yapacağız. Sözümüzü tuttuk, Van'ı büyükşehir yaptık. Belediyecilik bizim işimiz. Ak Parti'nin işidir. Ak Belediyecilik bana yakışır demenizi istiyorum, bu yüzden 'durmak yok yola devam dememiz' lazım. Bu bir ideoloji değildir, bu sadece hizmet aşkıyla olur. Ak Parti'nin hizmet anlayışında millete hizmetkar olmak vardır. Türküyle Kürdüyle, Çerkeziyle kim olursa olsun hepsi bizim kardeşimizdir. 

SİYASİ KÜRTÇÜLÜĞE DE SİYASİ TÜRKÇÜLÜĞE DE KARŞIYIZ

Biz siyasi Kürtçülüğe de karşıyız, biz siyasi Türkçülüğe de karşıyız. Bizim için 76 milyon birdir, beraberdir. O yüzden bir olacağız, diri olacağız hep beraber TÜrkiye olacağız. Türkiye'nin tamamına ayı oranda sevdalıyız. İstanbul bizim için neyse Van da bizim odur. Biz sadece oy aldığı bölgeye hitap edenlerden değiliz. 780 bin kilometre kare bizim için birdir. Bu topraklar üzerinde acıları hep beraber yaşadık. bu dönemler artık geride kaldı.

BAŞKA BAYRAK ARAMA DERDİMİZ YOK

Bu ülke hepimizin, bu cumhuriyetin hep birlikte sahibi biziz. Bin yıl bu güzel topraklar üzerinde nasıl yaşadıysak, hangi formülle bir arada yaşadıysak bundan sonra da aynı şekilde, bir olmaya, beraber olmaya devam edeceğiz. Birbirimizin diline, kültürüne, hayat tarzına, inancına, fikrine saygı göstereceğiz. Birbirimizi olduğumuz gibi kabul edeceğiz. Birbirimizi dönüştürme gayretine girmeyeceğiz. Farklılıklarımızı zenginlik olarak göreceğiz. Ortak bir vatanda, tek bir bayrağın altında, tek bir millet olarak ortak bir geleceğe yürüyeceğiz. Onun için ne diyoruz. 'Tek millet' diyoruz, 'tek bayrak' diyoruz, 'tek vatan' diyoruz, 'tek devlet' diyoruz. Onun için bizim başka bayrak arama derdimiz yok. Onun için bizim tek millet dışında bir millet oluşturma gayretimiz yok. Çünkü millet kavramını bilmeyenler arayış içine giriyorlar. Millet kavramının içinde ne vardır biliyor musunuz? Türk’ü de vardır, Kürt’ü de vardır, Laz’ı da vardır, Arap’ı da vardır, Çerkez’i de vardır, Gürcüsü de vardır, Boşnak’ı da vardır. Millet kavramı bu kadar geniş bir kavramdır. Onun için buna farklı anlamlar yüklemeye çalışanlar, ihanet içindedir, onlar bölücülük gayreti içerisindedir. Buna fırsat vermeyeceğiz

KATSAYI BELASI

Demokratikleşme paketini açıkladık, düne kadar üniversite kapılarından başörtülü olduğu için geri çevrilen bacılarımız artık üiversitelere girebiliyor. Başörtülü kardeşim artık kamu kurumlarında hizmet verebilecek. Kat sayı belasını ortada kaldırdık. Benim oğlum Boğaziçi Üniversitesi'ne giriyordu ama İmam Hatip mezunu olduğu için giremedi. Ne yaptık, imkanımız vardı gönderdik yurt dışına. Aynı şeyler kızlarım için de oldu. Başları örtülü olduğu için onlar da yurt dışına gittiler. Bu adaletsiz değilmiydi? Bu zihniyet bu ülkeye hizmet edebilir miydi? Sizler bize görev verdiniz, biz de onu bu demokratikleşme paketiyle bitirdik.

SİLAHLAR KAN GETİRDİ

Bu yeni süreci sizinle beraber yaptık. Biz sizi seviyoruz ama biz sizi Allah için seviyoruz. Biz sizi sadece yaradan ötürü seviyoruz. Farkımız bu, bizim kardeşliğimiz arasına girmek gayretinde olanlar var, teröre sarılanlar var ama bizim kitabımız da ne silah ne terör olamaz. Terör hiçbir soruna çözüm getirmedi. Silahlar bugüne kadar sadece kan getirdi. Son 1 yıldır terör nedeniyle gençlerimizi kaybetmiyor, yeni acılar yaşamıyoruz. Bu sadece bir başlangıçtır. Silahları sustuğu sürece sorunlarımız daha çabuk çözülecektir.

KAN LOBİSİ VAR

Bir lobi var, bir savaş lobisi var, bir kan lobisi var. Huzurdan, barıştan, bahardan rahatsız olan lobi var, aydınlıktan gözleri kamaşan, karanlığı özleyen bir lobi var, çocuklarımızın, gençlerimizin yaşamasından ve yaşatılmasından rahatsız olan ve onların kanını özleyen bir lobi var.

ŞİDDETİ ÖZLEYEN LOBİ VAR

İçeride de böyle bir lobi var, burada da Doğu'da, Batı'da, dışarıda da böyle bir lobi var. Eski günleri özleyen, çatışmayı, gerilimi, şiddeti özleyen bunların yeniden bu bölgeye getirmek isteyen bir lobi var. Terörden beslenen, terörün oluşturduğu puslu havadan beslenen, siyaseti, toplumu dizayn etmeye alışmış bir lobi var. İşte biz, bu lobiye imkan tanımayacak, bu lobiye fırsat vermeyeceğiz.

İDEOLOJİYLE BELEDİYECİLİK YAPILMAZ

İdeolojiyle belediyecilik yapılmaz, belediyecilik liyakatle, ehliyetle, beceriyle yapılır. Belediyecilik hizmet üreterek, yatırım üreterek yapılır. Van, belediyecilik noktasında mevcut manzarayı hak etmiyor, ideoloji Van'ın ihtiyaçlarını karşılamıyor

MISIR VE SURİYE

Ben ‘120 bin’ dedim. Dün İran’dan gelen bir dost ‘ne 120 bini 150 bin’ dedi. Müslüman Müslümanı öldürüyor. Ne için? Benim ülkem de de aynı şeyler yapıldı.
Hepimizin gideceği yer aynı: Toprak. Hocaefendi musalla taşına geldiğinde ne diyecek. Er kişi niyetine diyecek. Cumhurbaşkanı da olsa Başbakan da olsa milyarder olsa da er kişi niyetine, hatun kişi niyetine diyecek. Gömecekler gidecekler. Bir daha oraya uğrayan bile olmayacak.
Öyleyse bu kavga bu kan niye? Mısır’daki Sisi’ye birileri evet diyebilir ama Rabia hayır diyor. Esma’nın ruhu er veya geç galip gelecektir.