BIST 10.056
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.430,50
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan ile Papa görüşecek

Dışişleri Bakanı Gül, Başbakan Erdoğan'ın Papa ile görüşmeyecek söylentileri çürüttü.

Abone ol

Ziyaret tarihinin kendisinin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı NATO zirvesine denk geldiğini hatırlatan Gül, Başbakan Erdoğan zirve için Türkiye'den ayrılmadan önce Papa'nın Ankara'ya ulaşmasının söz konusu olduğunu, dolayısıyla Erdoğan ve Papa'nın büyük bir ihtimalle havaalanında görüşeceklerini söyledi.

''Biz bunu bir fırsat olarak görüyoruz hükümet olarak. Çünkü Türkiye ile ilgili birçok önyargı vardır. Halbuki Türkiye toleransın hoşgörünün gerçekleştirildiği bir ülkedir'' diyen Gül, tarih boyunca bu topraklarda kimseye inançlarından dolayı baskı yapılmadığını vurguladı.

Gül, ''Biz misafirperverliğimizi tabii ki göstereceğiz. Ümit ederiz ki, bu ziyaret Müslümanlar ve Hristiyanlar arasındaki yanlış anlamaların giderilmesine de vesile olur. Papa'nın tabii burada vereceği mesajlar da çok önemlidir'' diye konuştu.

Yanlış anlamaların giderilmesinin batı dünyasında; Amerika'da, Avrupa'da, Hristiyan dünyasında yaşayan milyonlarca Müslüman üzerindeki önyargıları da kaldıracağına inandığını belirten Gül, ''O açıdan bu ziyaretin başarılı geçmesini istiyoruz. Bunun üzerinden maalesef bazıları siyaset yapıyorlar bunlara katılmıyoruz'' diye konuştu.