BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,46
ALTIN 2.489,74
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan ilan etti: 16 Nisan'da 'evet' çıkarsa...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da toplu açılış töreninde konuştu, referanduma ilişkin çarpıcı mesajlar verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "16 Nisan'dan sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi olmayacak. Seçim Kasım 2019'da olacak. Ancak 'evet' çıkması durumunda partili cumhurbaşkanlığı dönemi başlayabilir, buna bir engel yok." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Atatürk Kültür Merkezi'nde toplu açılış töreninde halka seslendi. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları:

EĞER İSTİKRAR OLSAYDI

Türkiye ne zaman ileri doğru adım atsa hep aynı şey olmuştur. Bir takım eller devreye girmiş ve siyasi ekonomik krizlerle geriye itilmiştir. Türkiye 1991'den bu yana istikrarlı bir yönetime sahip olsaydı, şu anda bulunduğumuzun yerin tam 2 kat ilerisinde olacaktık. Bugün kişi başına düşen milli gelir 11 bin dolar. Eğer istikrar olsaydı bu 22 bin dolar olacaktı. Önceki gün büyüme rakamları açıklandı.

BU MİLLET İYİ PENALTI ATAR

Türkiye 2016'da 2.0 büyüdü, bazıları bu rakamı küçümseyebilir ama aynı dönemde AB yüzde 1,5 büyüdü. Bize tabiki 2,9 yetersiz geliyor ancak dünyadaki anlı şanlı ekonomi kuruluşları var ya, şimdi onların değerlendirmelerinin 1 puan üzerinde olduğumuzu unutmayalım. Bu demektir, ters köşe oldular yine. Bu millet penaltıyı iyi atar.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek twitter sayfasından bu fotoğrafı paylaşarak "Var mı Ankara tarihinde böyle toplantı? Teşekkürler Ankara" diye yazdı.

İSVİÇRE'DEKİ ÇİRKİN PANKARTA TEPKİ: BE DANGALAKLAR

İsviçre Parlamentosunun önünde büyük bir pankart... Benim resmim ve şakağıma dayanmış bir silah. Ne diyor? 'Erdoğan'ı öldürün'. Be dangalaklar, Erdoğan sizin demenizle mi ölecek? Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık. Rabbimin takdiri neyse o olacak. Ne bir an ileri ne bir an geri. Siz o sokaklarda sosyalist partinizi, PKK'lıları, sol terör örgütlerini dolaştırarak, kendi polislerinizle onları koruma altına alarak Türkiye'nin şanından, izzetinden bir şeyleri söküp alacağınızı mı zannediyorsunuz? 16 Nisan geliyor, Türk milleti, 80 milyon, inşallah bütün Batı'nın liderlerine en büyük dersi verecek."

7 HAZİRAN AKŞAMI SÖYLENENLER

Ana muhalefetin sistem değişmezse bir şey olmaz demesine bakmayın. Bu hususta da yalan söylüyorlar. '7 haziran akşamı sivil darbe önlendi' dediler. 'Cumhurbaşkanlığı makamı meşruiyeti tartışmalı hale gelmiştir' dediler, 'siyaseten boşlukta bir kişi var' dediler. İstikrarsızlık çığırtkanlığı yaptılar.

AÇTIKLARI ÇUKURLARA GÖMÜLÜYORLAR

Hemen ardından Diyarbakır'da 53 kardeşimiz öldürüldü. Öldürülenler de öldürenler de Kürt. Hani bu alçaklar Kürt kardeşlerimin temsilcisiydi. Bunlar Kürt kardeşlerimi hep silahlarla tehdit ettiler. Bunlar evlere girerek, evlere tüneller kazarak birbirlerine bağladılar. Ama şu anda o açtıkları çukurlara gömülüyorlar. Bedeli ne olursa olsun, bu terörü bitireceğiz. İnşallah 16 Nisan bunun müjdecisi olacaktır.

İDAM KONUSUNDAKİ KARARIM BELLİDİR

İdam konusundaki kararım bellidir. Neden? Çünkü 16 Nisan'dan sonra bu konu parlamentoya gelir, Sayın Kılıçdaroğlu da olumlu baktığını söylüyor, inşallah terse dönmez. Sayın Bahçeli de olumlu diyor. Sayın Yıldırım'ın düşüncesini biliyorum. Parlamentodan geçip bana gelirse ben de onaylarım. 249 şehidimizin katillerini af yetkisini kendimizde bulmayız.

HAÇLI İTTİFAKIDIR

Gittiler Vatikan'da tüm AB üyesi ülkelerin liderleri, kuzu kuzu orada oturdular ve Papa'yı dinlediler. AB'ye Türkiye'yi 54 yıldır niye almıyorlar anladınız mı? Olay tamamıyla, açık ve net söylüyorum, Haçlı ittifakıdır. 16 Nisan aynı zamanda bu kararı değerlendirme günü olacaktır.

'EVET' DİYEN DE 'HAYIR' DİYEN DE O KADAR SAYGINDIR

Halk oylamasını yapıyoruz, Kılıçdaroğlu çıkmış diyor ki, 'Hayır diyenler teröristtir' diyormuşuz. Kılıçdaroğlu, yine yalan söylüyorsun. Biz demokrasiye öylesine inanmışız ki, bağlı olmuşuz ki, milletin iradesi bizim için en saygın tepe noktadır. 'Evet' diyen ne kadar saygınsa 'Hayır' diyen de o kadar saygındır.

PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI

16 Nisan'dan sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi olmayacak. Seçim Kasım 2019'da olacak. Ancak evet çıkması durumunda partili cumhurbaşkanlığı dönemi başlayabilir, buna bir engel yok. Bu kardeşinizin, ülkenin aleyhine olacak en küçük bir işin içinde olacağına ihtimal veriyor musunuz? Bunun bu milletin ve ülkenin çıkarına olduğundan emin olun.