BIST 10.211
DOLAR 32,22
EURO 35,15
ALTIN 2.472,66
HABER /  SEÇİM

Erdoğan, İhsanoğlu’nu yok sayacak

Başbakan Erdoğan'ın, çatı adaylığı kesinleşinceye kadar Ekmeleddin İhsanoğlu'nu görmezden gelecek.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı için CHP ve MHP'nin çatı aday olarak gösterdiği Ekmelddin İhsanoğlu'na karşı Başbakan Erdoğan görmezden gelme/yok sayma taktiği uygulayacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu adaylığı kesinleşinceye kadar yok sayacak. AK Parti'nin etkili bir ismi, “Başbakan çatı adaya karşı ignore (yok sayma, görmezden gelme, önemsememe) politikası izleyecek” dedi.

ADAYLIKTAN ÇEKİLEBİLİR BEKLENTİSİ

Milliyet'ten Şabnem Hoşgör'ün haberine göre; Sözkonusu politikanın benimsenmesinde kamuoyuna çatı adayın ciddiye alınmadığı mesajını vermenin yanı sıra İhsanoğlu’nun adaylıktan çekilebileceği beklentisinin de etkili olduğu öğrenildi.

CEMAATİN ADAYI ULUSLARARASI PROJE

İktidar kurmayları İhsanoğlu’nun adaylığının, “siyaset mühendisliği ürünü” olduğunu savunurken, projenin arkasında cemaat ve uluslararası güçlerin olduğu düşünülüyor.

Bu nedenle yapılan açıklamalarda İhsanoğlu’nun aday olması halinde Erdoğan’ı, “zorlayacak bir rakip olamayacağı” vurgulansa da, özel sohbetlerde çatı aday konusunda daha temkinli değerlendirmeler yapılıyor.

Ak Parti kulislerinde, yürütülen “proje” çerçevesinde Köşk seçimleri sürecinde yeni komploların yapılabileceği de iddia ediliyor.