BIST 9.138
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,89
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Hakan Atilla için ne dedi İngiltere'de konuştu

İngiltere'de Bloomberg TV'ye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Mayıs'ta (yarın) hakkında karar açıklanacak olan Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla ile ilgili soruya, 'Hakan Atilla kesinlikle suçsuzdur beraatini bekliyoruz' diyerek cevap verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de görülen ve yarın karar çıkacak olan Atilla davasıyla ilgili konuştu. Halkbank'a çok büyük haksızlık yapıldığını ifade eden Erdoğan, Atilla'nın suçsuz olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere ziyareti kapsamında Londra'da Bloomberg TV kanalına verdiği mülakatta Türk ekonomisi ve yaklaşan 24 Haziran seçimlerini değerlendirdi.

Erdoğan Türkiye ekonomisiyle ilgili de çok önemli mesajlar verdi. Başkanlık seçimlerini kazanması halinde para politikalarında daha etkili bir rol oynayabileceğine vurgu yapan Erdoğan, "Türkiye'nin çıkarlarını korumak için bu adımları atacağız, ülkemizin çıkarları neyi gerektiriyorsa bunu yaparız." dedi.

MERKEZ BANKASIYLA İLİŞKİLER

Erdoğan, Merkez Bankası yönetimi ile olan ilişkisinin ne şekilde devam edeceğine bir ilişkin bir soruya da, "Şu anda Merkez Bankası ile bir ilişkimiz var, bundan sonra da aynı istikamette devam edecek. Ülke yönetiminde yeni değiliz, görevi yeni devralmıyoruz ki; 16 yıldır ülkeyi aralıksız yönetiyoruz." şeklinde yanıt verdi.

Başkan olarak para politikalarında daha etkin rol oynayacağını kaydeden Erdoğan, küresel ölçekte para politikalarında uygulanan yönetişim ilkelerini Türkiye'de de uyguladıklarını ve uygulayacaklarını dile getirdi.

"ÜLKEMİZE ASLA KAYBETTİRMEYECEĞİZ"

Erdoğan, "Bu yönetim anlayışı Amerika'da ne ise, Avrupa'da ne ise, Türkiye'de de aynı şekilde olacak. Onlar için meşru olan bir şey bizim için gayrimeşru olamaz. Bunu herkes böyle bilsin. Adımlarımızı da ona göre atacağız. Ülkemize asla kaybettirmeyeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin faiz politikasının bilindiğini, bunu yeniden keşfetmeye gerek olmadığını ve uluslararası anlamda da diğer ülkelerin faiz politikalarının bilindiğini belirterek, "Biz de adımlarımızı ona göre atıyoruz, değerlendirmelerimizi en ince şekilde ona göre yapıyoruz. Ona göre de kendi kararımızı vereceğiz." dedi.

Erdoğan faiz politikası ve döviz kuruyla ilgili ise şunları söyledi:

* Faiz tek haneliye geldiği zaman yatırımlarda patlamalar meydana geldi.
*Sebep netice ilişkisine baktığımız zaman faiz sebep enflasyon neticedir.
* Faiz ne kadar düşük olursa enflasyon da o kadar düşük olur.
* Faizi aşağı çektiğimiz anda bütün maliyet girdileri aşağı düşecektir.
* Yerli ve milli parayla alışveriş yaparak kur baskısından korunuyoruz.
* Milli parayla alışverişin faydalarını gördük."