BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.508,15
HABER /  DÜNYA

İsrail'de arka arkaya şok açıklamalar! Katliam için bakın ne dediler

Gazze'de, İsrail devletinin Filistinlilere yaptığı katliamın ardından Başbakan Netanyahu ve İsrail Kamu Güvenliği Bakanı Gilad Erdan'dan skandal açıklamalar geldi. Netanyahu katliama meşru müdafa dedi, Erdan ise Filistinlileri Nazilere benzetti.

Abone ol

Kudüs'te ABD Büyükelçiliği açılışı gerçekleştirildi.Dünyadan tepki alan bu açılışı İsrail devleti kutladı. Bölgede yaşayan Filistin halkı ise açılışı protesto etmek için barışçıl gösteriler düzenledi. Katliamcı İsrail ordusu gösterilere müdahale etti.

Dünya kamuoyunun gözü önünde Filistinlilere büyük bir katliam gerçekleştirildi. 59 Filistinli şehit olurken 2000'e yakın kişi de yaralandı.

TÜRKİYE YAS İLAN ETTİ: Türkiye'nin katliama tepkisi sert oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaşananları 'soykırım' olarak değerlendirdi. Ayrıca Türkiye'de 3 günlük ulusal yas ilan edildi.

Katliamın ardından İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu skandal bir açıklamada daha bulundu. Silahlı müdahalenin 'meşru savunma' olduğunu söyledi.

HAMAS'I SORUMLU TUTTU

Gösteriler nedeniyle Hamas'ı suçlayan Netanyahu, "Hamas, İsrail'i yok etme niyetinde ve bu hedefini gerçekleştirmek için binlerce kişiyi telleri aşması için sınıra gönderiyor." ifadelerini kullanarak, İsrail askerlerinin Hamas'a karşı sınırlarını koruduğunu ileri sürdü.Netanyahu açıklamasında, İsrail'in egemenliğini ve İsrail vatandaşlarının güvenliğini korumak için kararlı şekilde hareket etmeye devam edeceklerini dile getirdi.

SAVUNMA BAKANI FİLİSTİNLİLERİ NAZİLERE BENZETTİ

Konuya ilişkin açıklama yapan İsrail Kamu Güvenliği Bakanı Gilad Erdan ise Gazze sınırında ölen Filistinlileri 'Nazilere' benzetti. Erdan Twitter mesajında ölen Filistinliler'in sayısının 'bir anlama gelmediğini' savunarak, "Tıpkı 2. Dünya Savaşı'nda ölen Nazilerin, Nazizm’i anlayabileceğiniz ve açıklayabileceğiniz bir şey yapmadığı gibi' ifadelerini kullandı. Ölümler nedeniyle Hamas'ı suçlayan Erdan" Akan kanın tüm sorumluluğu Nazi öfkesine sahip olan ve insanların aklından Gazze'yi yönetmedeki başarısızlığını kan akıtarak silmeye çalışan Hamas liderlerinde. Bu gerçek olan" ifadelerini kullandı.

GAZZE'DE 59 KİŞİ KATLEDİLDİ

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü 'İsrail'in başkenti' olarak tanıma kararı sonucu Tel Aviv'den Kudüs’e taşınan ABD Büyükelçiliği’nin açılışı sırasında gerçekleştirilen protestolara İsrail askerlerinin silahlı müdahalesi sonucu en az 59 sivil yaşamını yitirdi, 2 bin 200 kişi yaralandı.

İsrail terör estiriyor! Gazze'de Cuma günü katliamı...İsrail terör estiriyor! Gazze'de Cuma günü katliamı...İsrail terör estiriyor! Gazze'de Cuma günü katliamı...HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

İsrail Gazze'de katliam yaptı! Ölü sayısı çok arttı son durum

İsrail onu da katletti! Filistin'de son durum ne?..