BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,18

İsrail onu da katletti! Filistin'de son durum ne?..

İsrail onu da katletti! Filistin'de son durum ne?..

ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşımasını protesto gösterilerinde İsrail canlı yayında katliam yaptı... Son dakika bilgisine göre ölenlerin sayısı 60'a yükseldi... En küçük kurban 8 aylık Leyla bebek oldu... Katledilenler arasında tekerlekli sandalyeye mahkum bir Filistinli de var...

İsrail onu da katletti! Filistin'de son durum ne?..

ABD Başkanı Donald Trump’ın dünyayı hiçe sayarak aldığı hukuksuz karar sonrası dün İsrail canlı yayında katliam yaptı. Tel Aviv’deki ABD büyükelçiliği, Kudüs’e taşınırken; Gazze’de gösteri yapan en az 60 sivil, İsrail kurşunlarıyla hayatını kaybetti. Çoğu ateşli silahlarla olmak üzere 2 bin 700 Filistinli de yaralandı. Bugün sabaha karşı 8 aylık Leyla bebek de hayata gözlerini yumdu... İsrail'in dün canlı yayında katlettiği Filistinliler arasında İsrail’in 2014’te Gazze’ye yönelik saldırılarında bacaklarını kaybeden ve gösterilere tekerlekli sandalyesiyle katılan 29 yaşındaki Fadi Abu Salah da vardı. Siyonist uşakları dün törene koşarken, Avrupa Birliği ikiyüzlülüğünü bir kez daha gösterdi ve İsrail katliamını kınamadı...

İsrail onu da katletti! Filistin'de son durum ne?..

HER 2 YARALIDAN BİRİ ATEŞLİ SİLAHLA VURULDU... Gazze Şeridi'ndeki İsrail katliamında hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor. Pazartesi günü İsrail askerinin açtığı ateşte Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin sayısı 60'a çıkarken, 2 bin 770'in üzerinde yaralı olduğu bildirildi. Gazze Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada her iki kişiden birinin kurşunla yaralandığı belirtildi.

İsrail onu da katletti! Filistin'de son durum ne?..

LEYLA BEBEKĞİN ANNESİ YÜREKLERİ DAĞLADI... Gazze Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ölenler arasında 8 aylık Leyla isimli bebeğin de bulunduğu ifade edildi. Bebeğin ailesi cenazelerini teslim aldıkları Leyla'nın başında ağır yaktı... Leyla bebeğin, Filistinliler ile İsrail askerleri arasındaki arbede sırasında sıkılan göz yaşartıcı gazı soluduğu ve hayatını kaybettiği bilgisi verildi.

İsrail onu da katletti! Filistin'de son durum ne?..

KATLİAMIN YANIBAŞINDA ŞEN ŞAKRAK EĞLENDİLER... Uluslararası kamuoyundan yükselen şiddetli tepkilere karşın ABD, Başkan Donald Trump’ın kararıyla, İsrail’deki büyükelçiliğini dün Tel Aviv’den Kudüs’e taşıdı. Büyükelçiliğe dönüştürülen başkonsolosluk binasında düzenlenen törene ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan, Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Trump’ın Beyaz Saray’da görevli kızı Ivanka ve yine Beyaz Saray’da görevli damadı Jared Kushner katıldı. Kudüs’te çoşkulu kutlamaların yapıldığı sırada, Gazze-İsrail sınırında, tüm dünyanın gözü önünde korkunç bir katliam yaşanıyordu.