BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Gülen'i ziyaret mi edecek?

Obama ile görüşmek için ABD'ye giden Erdoğan'ın, tıpkı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gibi Gülen'i ziyaret edeceği konuşuluyor.

Abone ol

GAZETECİLER.COM-  Başbakan Erdoğan'ın ABD gezisinde Fethullah Gülen'i ziyaret edeceği iddiası gündeme bomba gibi düştü. Kulislerde Obama ile görüştükten sonra ABD'deki programında boş iki günü olduğu öğrenilen Erdoğan'ın, tıpkı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gibi Gülen'i ziyaret edeceği konuşuluyor.

Milliyet yazarı Aslı Aytıntaşbaş bugün köşesinde o iddiayı yorumladı. İşte Aydıntaşbaş'ın  Fethullah Gülen'le görüşecek mi? sorusuna verdiği yanıt.

ERDOĞAN GÜLEN İLE GÖRÜŞECEK Mİ?

"Günlerdir bir dedikodudur gidiyor: Erdoğan ABD gezisinde Pensilvanya'ya da giderek Fethullah Gülen'le görüşecek...

Dedikodunun çıkış nedeni, perşembe günü Beyaz Saray'da olacak Başbakan Erdoğan'ın programının bir gün öncesi ve sonrasının boş gözükmesi.

Son bir yıldır hükümet ve Gülen cemaati arasında her şeyin güllük gülistanlık olmadığı biliniyor. Ayrıca Gülen'in Kürt meselesinde çözüm sürecinin gidişatıyla ilgili bazı endişe ve çekincelerinin olduğunu da duymayan kalmadı.

PENSİLVANYA'DAKİ ÇİFTLİK EVİNDE BULUŞMA OLUR MU?

Acaba bu ortamda, barış çubuğu tüttürme niyetine, Başbakan Erdoğan ABD gezisinde Pensilvanya'daki çiftlik evinde Fethullah Gülen'le bir araya gelir mi?
Ankara'dan edindiğim izlenim, şu aşamada ne Erdoğan'ın Pensilvanya'ya, ne de Gülen'in Erdoğan'ı görmeye Washington'a gitme olasılığı yok.

Gülen zaten münzevi bir hayat yaşıyor ve mecbur kalmadıkça yaşadığı evden çıkmıyor. Washington'a gitmesi de, cuma günü Maryland'daki cami inşaat ziyareti sırasında Başbakan'la bir araya gelmesi de bu yüzden olası gözükmüyor.

ERDOĞAN GÜLEN'E GİTMEZSE GÜLEN ERDOĞAN'A GİDER Mİ?

İki güçlü figürden birinin öbürüne gitmesi, zaten siyaseten farklı algılanabilir. Erdoğan'ın da Başbakan olarak Pensilvanya'daki çiftlik evine gitmesi söz konusu değil.

BÜLENT ARINÇ ZİYARETİNE GİTMİŞTİ

Başbakan'a ABD gezisinde eşlik eden Bülent Arınç, 2011 yılındaki ABD gezisinde Pensilvanya'ya da uğrayarak Fethullah Gülen'le bir araya gelmişti;
hatta kimilerine göre bu ziyaret hükümet-cemaat ilişkisinde çok da olumlu bir rüzgâr estirmemişti. Bakalım Başbakan Yardımcısı'nın bu yılki programında Pensilvanya olacak mı?

Aslı Aydıntaşbaş'ın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.