BIST 10.104
DOLAR 32,38
EURO 34,67
ALTIN 2.411,23
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Gül'e davet gitmemesi için ne dedi?

Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılması törenine Gül'ün davet edilmemesi Başbakan Erdoğan'a soruldu.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılması törenine davet edilmemesine ilişkin, eleştirilere "Bunun faturasını bize kesmeye çalışıyorlar. Organizasyon tamamen TÜBİTAK'a aittir'' diye cevap verdi.

Başbakan Erdoğan, canlı yayınlanan NTV-Star ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

ODTÜ'de ''Göktürk-2'' uydusunun fırlatılması dolayısıyla düzenlenen tören sırasında yaşanan olaylarla ilgili soru üzerine Erdoğan, bu üniversitenin yönetimini anlamadığını belirterek, ''Bu üniversitenin yönetimi samimi değil, bu kadar açık konuşuyorum'' dedi.

Erdoğan, 6 ayda bir Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu toplantısını ODTÜ'nün içindeki TÜBİTAK merkezinde yaptıklarını hatırlatarak, bu toplantıya bakanlar, rektörler, TÜBİTAK üyeleri, askeri temsilciler, 100'ün üzerinde üst düzey yetkilinin katıldığını ve burada ülkenin bilimsel, teknolojik alanda dünü ve bugününü konuştuklarını, kararlar aldıklarını anlattı.

GÜL'E DAVET GİTMEMESİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılması törenine davet edilmemesine ilişkin olarak da şunları söyledi: 

''Keşke TÜBİTAK böyle bir şeyi geçmemiş olsaydı. Bu davet tamamen bizim dışımızdadır. TÜBİTAK'ın davet listesidir, her şey onundur. TÜBİTAK sayın Cumhurbaşkanımızla bu konuyu görüşüp bunun kararını vermiş olsaydı, çok daha isabetli olurdu. Cumhurbaşkanımız gelir ya da gelmezdi, onun tasarrufudur. Ama bunu da medya bilmiyor, zannediyor ki bizim tarafımızdan böyle bir şey yapılmış. Bunun faturasını bize kesmeye çalışıyorlar. Organizasyon tamamen TÜBİTAK'a aittir ve onun merkezinde, ev sahipliğinde yapılmıştır. Bunun da özellikle bilinmesini isterim.