BIST 10.047
DOLAR 32,38
EURO 34,68
ALTIN 2.400,03
HABER /  DÜNYA

Sandy kasırgası mağdurlarına kurban eti

Amerika'daki Türk Kültür Merkezi aracılığıyla Sandy kasırgası mağdurlarına kurban eti yardımı yapıldı.

Abone ol

New York'ta faaliyet gösteren Turkish Cultural Center (TCC) isimli Türk Kültür Merkezi ve Helping Hands yardım derneği, Sandy kasırgası mağdurlarına ulaştırılmak üzere hazırladıkları kurban etlerini Manhattan Belediyesi yetkililerine teslim etti. 

ABD'nin Sandy Kasırgası'ndan en fazla etkilenen eyaletlerinden New York'ta Türk sivil toplum örgütlerinin topladığı kurban etleri ile felaket mağdurlarına yaptığı anlamlı yardım, belediye yetkililerince memnuniyetle karşılandı. 

New York Merkezli TCC Manhattan Şubesi öncülüğünde Kurban Bayramı'nda toplanan yaklaşık 800 kilo et, Manhattan Belediye Başkanı Scott Stringer'a teslim edildi.

Belediye Başkanı Stringer, Kurban Bayramı anısına Sandy mağdurları ve New York'taki evsizlere et yardımında bulunarak sorumluluk örneği gösteren TCC yetkililerine teşekkür etti. Stringer, ''Geçen yıl New York'ta yiyecek sıkıntısı çeken 2,5 milyon insan vardı. Sandy felaketi bu rakamı çok daha yukarıya çekti. TCC ve Helping Hands tarafından yapılan helal et yardımı bu insanlara ulaştırılacak ve şehirdeki yüz binlerce kişi bundan faydalanacak'' dedi.

Yardım miktarının sembolik olsa da anlamının büyük olduğuna inandığını söyleyen TCC 2. Başkanı Mehmet Kılıç, ''Özellikle Sandy felaketinden sonra barınak ve aşevi listesine binlercesinin daha eklendiği bir zamanda Amerika'da toplumun bir kumaşı olan Türk-Amerikalılar yardıma muhtaç komşularına karşı sorumluluk hissetmektedir'' ifadesini kullandı.

Kimse Yok Mu Derneği'nin Amerika'daki muadili olarak faaliyet gösterdiklerini ifade eden yardım kuruluşu Helping Hands Başkanı Nevzat Yılmaz da ''Türk derneklerinden topladığımız bağışları gerek Türkiye'de gerek dünyanın başka bir ülkesinde yardıma muhtaç insanlara ulaştırıyoruz. City Harvest kuruluşu aracılığı ile Sandy felaketinden etkilenenlere de et dağıtacağız'' diye konuştu.

Manhattan Belediyesi binasında gerçekleşen törene Universal Başkanı Numan Özdemir ile New York eyaletinde ihtiyaç sahiplerine yardımı ulaştırmakla görevli City Harvest kuruluşu yönetim kurulu üyesi Jill Stephens de katıldı. Stephens, ekonominin istikrarsız olduğu ve birçok New Yorklunun gıda bütçelerinde kısıntıya gittiği bir dönemde bu yardımın anlamlı olduğunu  bildirerek, ilgililere teşekkür etti.