BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan gerçekten 5 çocuk istedi mi?

Başbakan Erdoğan'ın üç değil 5 çocuk istediği yazıldı. Daha doğrusu basına öyle yansıdı. Peki gerçekte böyle bir şey dedi mi?

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Erdoğan'ın "En üz üç tane yap bak şartlar çok kolaylaştı" sözünü, bazı internet siteleri "En az üç tane yap, şartlar çok kolaylaştı. Çamaşır makineleri var. 5 çocuk bile olur" diye çevirdi.

Başbakan Erdoğan üç çocuk ısrarını her fırsatta her zeminde dile getiriyor. Yine öyle oldu. Başbakan Erdoğan, Cevahir Otel'de düzenlenen 1. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi'nde yaptığı konuşmada ünlü tavsiyesini bir kez daha tekrarladı.

"ÇITAYI YÜKSELTTİ" DİYE VERİLDİ

Ancak bu kez medya Erdoğan'ın söylemediği bir sözü onun sözüymüş gibi verdi.
internet sitelerine haber "Erdoğan: 5 çocuk bile olur", Başbakan 5 çocuk istedi", "Başbakan çocukta çıtayı yükeltti", "Erdoğan 3'ü 5'e çıkardı" başlıklarıyla verildi.

1.20120406155728.jpg

Hürriyet Gazetesi çizeri Latif Demirci
Kasım ayında böyle bir karikatür çizmişti.
Yeri geldi bunu da verelim dedik...

NEREDEN ÇIKTI BU BEŞ ÇOCUK?

İşte o anlarda kafalar fena halde karıştı. Erdoğan 5 çoçuk istedi mi istemedi mi? O konuşmayı internethaber de dinlemişti ama böyle bir söz işitilmedi. Emin olmak için videoyu daha sonra defalarca dinledik ama o ifadeyi duymadık.

Oysa ilk başka Hürriyet olmak üzere bazı sitelerde haber şu şekilde geçiyordu: Eşinin 4 çocuk büyüttüğünü belirten Erdoğan, “Şimdikiler '1-2 tane yeter' diyor. En az üç tane yap, şartlar çok kolaylaştı. Çamaşır makineleri var. 5 çocuk bile olur" diye konuştu.

Yine bir başka sitede "Artık şartlar çok kolay. Beş çocuk bile yapabilirsiniz. Erkeklerin de artık işi çok kolaylaştı" diye verildi.

YÜZBİNLERCE İNSAN ERDOĞAN'IN 5 ÇOCUK İSTEDİĞİNİ ZANNETTİ

Anadolu Ajansı da abonelerine geçtiği haberde 5 ifadesine yer vermedi. Ancak haber o haliyle saaatlerce yayında kaldı ve yüzbinlerce, insan Erdoğan 5 çocuk istediğini zanetti. Peki Erdoğan tam olarak ne diyordu? İşte kelimesi kelimesine konuşmanın ilgili bölümü:

İŞTE ORJİNAL KONUŞMANIN DÖKÜMÜ

"Eşim 4 tane çocuk elhamdülillah. Ama şimdikilere bakıyorsunuz bir tane yeter diyor başbakanım. Veya 2 tane yeter diyor. Ya işte en üz üç tane yap bak şartlar çok kolaylaştı. Ülkenin de buna ihtiyacı var."