BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan, Fatih Camii'nin açılışını yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, restorasyonu tamamlanan Fatih Camisi ve Külliyesi'nin açılışında konuştu.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fatih bölgesinde, zamanında yüzlerce mescidin yıkıldığını, harap edildiğini söyledi. Yıkılan ve harap edilen mescitlerin yeniden bulunup restore edileceğini ve vatandaşın hizmetine açılacağını dile getirdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

İstanbul'un fethinin 559. yıl dönümünde, restorasyonu tamamlanan Fatih Camii 5 yıl aradan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın katılımları ile ibadete açıldı.

Fatih Camii'nin açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şu an itibari ile Türkiye genelinde 4 bin civarında tarihi eserin restore edildiğini açıkladı. Başbakan Erdoğan, "Fatih Camii'nin ve 1. Mahmut Kütüphanesi'nin onarımı bize 24 milyona mal oldu. Biz sizin verdiklerinizi, sizlere bu şekilde döndürüyoruz. Döndürmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Fatih Camii'nde çok hassas bir çalışma yürütüldüğünü, eserlere hasar gelmemesi için çok titiz bir sistem ile çalıştıklarını söyledi. Erdoğan, şunları söyledi: "Benzeri bir gururu 4 Kasım 2010 günü Piriştine'de yaşadık. Yani Kosova'da. Fatih Sultan Mehmet'in orada adına yaptırdığı bir cami var. Bizim dedelerimiz İstanbul'a kapanıp kalmamış. Balkanlara, Avrupa'ya uzanmış. Biz de Fatih'in 1461'de Piriştine'de yaptırdığı Fatih Sultan Mehmet Camii'ni TİKA eliyle restore ettik. Onu yeniden Müslümanlara kazandırdık." Başbakan Erdoğan, yakın zamanda Arap Camii'ni de açacaklarını sözlerine ekledi.