BIST 10.268
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.410,65
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Demirel'e 'Koyun' dedi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başbakan olduğu gün "şok oldum" dediği olayı anlattı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Erdoğan'ın AK Parti'nin Kızılcahamam kampındaki konuşmasındaki eleştirilerden Süleyman Demirel ve MHP lideri Devlet Bahçeli de nasibini aldı.

Çözüm süreci karşıtlığında Akil İnsanlara saldırılar için İşçi Partisi ile yapılan işbirliğine dikkat çeken Erdoğan

ÇOBANLAR İŞÇİ PARTİSİ'NİN KOYUNU OLDU

Siyasette "Çoban Sülü" olarak bilinen Süleyman Demirel geçtiğimiz günlerde İşçi Partisi'ne övgüler yağdırarak "Türkiye’yi ayağa kaldırıyorlar” demiş ve AK Parti'nin yıkılmasının işten bile olmadığını öne sürmüştü.



Başbakan Erdoğan İşçi Partisi ve MHP arasındaki ittifaka da dikkat çekerek İP lideri Perinçek'in Öcalan ile olan resimlerini hatırlattı.

ocalan-perincek.jpg


 

"Dünün çobanları bugün İşçi Partisi'nin koyunu oldu" dedi. MHP'nin de İşçi Partisi'nin yedeği haline geldiğini belirten Erdoğan, İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek'in Öcalan ile olan resimlerini hatırlattı.

Koalisyon dönemindeki ekonomik krizin bedelini kendilerinin ödediklerini kaydeden Başbakan MHP döneminde yapılanları anlatmak için broşür hazırlattıklarını ve halka dağıtıp bunları unutturmayacaklarını da ilan etti.

İşte o sözleri:

Statüko partileri Cumhuriyete miyop bir gözle bakmış. CHP ve MHP Cumhuriyet çınarının köklerini göremedikleri için korunacak durumda zannetmişlerdir. Türkiye Cumhuriyeti kökü derinlerde olan güçlü bir çınar gibidir. Bu çınar kasırgalara direnecek kadar güçlüdür. İçinden çürütülecek dışından baltalanacak kadar aciz değildir. Cumhuriyet çınarına miyop gözle bakanlar onun her an yıkılacağını zannederker.

Muhalefet partileri 10 yıldır öldük bittik diyorlar. Ama bakıyorsunuz ekonomi güçleniyor biz yola devam ediyoruz. Biz 10 yıl öncede görevi devraldığımızda döviz rezervi 27,5 milyar dolardı. Bakın şu an en son açıklanan rakamla rekoru kaydettik. 132 milyar dolara ulaştık. Sevgili kardeşlerim IMF'ye olan borç 27,5 milyar dolardı. 400 milyon dolara indirdik. 2 hafta sonra borcu tamamen kapatıyoruz. Ey Bahçeli ey avaneleri, Ey Kılıçdaroğlu ey avaneleri. Bu mu bölünen Türkiye. Sizin borçlarınızı biz ödüyoruz. Ey Bahçeli siz borçlandınız biz ödedik be.

BAŞBAKAN OLDUĞUM GÜN ŞOK OLDUM 

Tabi bunları halkımıza anlatmamız lazım. Siz işçi kardeşimin maaşını daha kaynakta parasını kestiniz ve zorunlu tasarruf adı altında işçiye memura borçlandınız. Kim ödedi bunu? Geldim önüme bu kondu. Başbakan olduğumun ilk günü. Şok oldum, şaşırdım. Bu borcu kim ödedi, biz ödedik. Aynı şekilde konut edindirme yardımı adı altında da para aldılar. Ortada ne konut var ne bir şey var. Kim yavru CHP yani DSP, MHP ve ANAP.

BELGELERLE AÇIKLAYACAĞIZ 

Şimdi sıkılmadan gönder Yüce Divan'a diyor. Yüce Divan seni kabul eder mi bilmiyorum. Olur ya zamanaşımına girdi girmedi bunlar da olabilir. Durmadan da meydan okuyor. Ben milletin hafızasına girsin diye belgeleri açıklayacağım. Teşkilata da göndereceğimiz belgeleri herkese anlatacağız. Vatandaşımız bunların kirli yüzünü görecek. Hakikaten utanmıyorlar ya.

Geride bıraktığımız 10 yılı gözlerinizin önüne serin. Birkaç istisna dışında her uygulamamızın karşısında bir blok cephe oluştu. Her ne yaparsak yapalım karşımızda yer aldı. 2010 halk oylamasını hatırlayın, karşımızda durdular. Biraraya gelmeleri hayal edilemeyen uçlar AK Parti karşısında ittifak yaptılar. Milletim bunlara cevabı 27 Temmuz ve 12 Haziran'da verdiler.

MHP İŞÇİ PARTİSİNİN YEDEĞİ 

Şu anda, çözüm sürecinde, aynı blok, aynı cephe, birkaç eksiğiyle, fazlasıyla, yine tespih taneleri gibi AK Parti'nin karşısına dizildiler. CHP, MHP, Türkiye Komünist Partisi, emekli siyasetçiler, milletin defterini dürdüğü siyasetçiler, sandığa gömülüp oradan çıkamayan siyasetçiler, dikkatinizi çekiyorum, İşçi Partisi'nin önderliğinde, yeniden kucaklaştılar. Güya ulusalcı CHP, İşçi Partisi'nin piyonu oldu. Güya milliyetçi MHP, İşçi Partisi'nin yedeği haline geldi.

DÜNÜN ÇOBANLARI İŞÇİ PARTİSİNİN KOYUNU OLDU 

Şu anda çözüm sürecinde aynı blok tespih taneleri gibi AK Parti'nin karşısında dizildiler. Milletin defterini dürdüğü siyasetçiler İP önderliğinde yeniden kucaklaştılar. Dün lakabı çoban olanlar şimdi İşçi Partisi'nin koyunu oldular.

MHP İŞÇİ PARTİSİ İTTİFAKI 

Önceki gün MHP genel başkanı bizim MÜSİAD konuşmamız için yazılı açıklama yapıyor. Edepsizlik yapınca bu ittifakı kapatmaya çalışıyor. Benim MHP'ye gönül vermiş kardeşlerim İşçi Partisi ile ittifakı görmeli. Şu an şehirlerde bir avuç çapulcunun İP ve MHP'nin yaptığını benim milletim de MHP'ye gönül verenler de görüyor. İP lideri terör örgütü lideriyle fotoğraflar çektirdi. BU CHP yönetimi bu MHP yönetimi, İşçi Partisi biraraya gelmiş değiller. Bunların eylem birliği bugüne ait değil. Kavga ediyormuş gibi yapıyor statükoyu ayakta tutuyorlardı. Kan ticareti içinde işte bu beyefendiler geçinip gidiyorlar. Takke bir kez daha düştü. Bunların ellerinde tek bir tutunacak dal vardı o da terördü. Bunlar son sığınaklarını ellerinden kaçırdılar.

Bunlar iktidara gelseler Kandil'e davet gönderip teröristleri mağaralara geri çağırırlar. Çünkü bunlar terörden beslenirler.

Çözüm sürecinde Türkiye'nin başını eğecek hiçbir girişim içerisinde değiliz. Müzakere taviz verme pazarlık asla ve asla söz konusu değildir. Ve buradan ana muhalefetin genel başkanına yavru muhalefetin genel başkanına sesleniyorum. Biz bugüne kadar kimseyle bu ülkenin, bu milletin menfaatlerini pazarlık konusu yapacak kadar düşmedik, alçalmadık asla da alçalmayız.