BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.395,33
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan cumhurbaşkanı oldu AK Parti alarma geçti!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12'nci Cumhurbaşkanı seçilmesi sonrası AK Parti yeni genel başkanını seçmek için harekete geçti.

Abone ol

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12'nci Cumhurbaşkanı seçilmesi sonrası AK Parti'de toplantı trafiği hız kazandı.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bu akşam, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu da (MKYK) yarın saat 11.00'da toplanacak.

Kurul toplantılarında cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları ve AK Parti'nin yeni genel başkanının kararlaştırılması bekleniyor.

ERDOĞAN BAŞBAKANLIK'TAN İSTİFA EDECEK Mİ?

Cumhurbaşkanlığı seçim arefesinde Ankara kulislerindeki en hararetli tartışma Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda Başbakanlık görevinden istifa edip etmeyeceğiydi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, seçilmesi durumunda görevi devralacağı 28 Ağustos'a kadar başbakanlık görevine devam edeceğini açıklamamıştı. Erdoğan'ın, "Bunun uygulamaları, her şeyi ortada. Bizim 28 Ağustos'ta burada mazbata alınır. Mazbatadan sonra yemin, yeminle beraber iş biter. Orada milletvekilliği de düşer, genel başkanlığı da düşer"  ifadeleri tartışmaları bitirmemiş bilhassa alevlenmesine neden olmuştu.

Erdoğan 13 günlük dönem için vekaleten başbakan atanması gerektiği yönündeki iddialar ise şöyle yanıt vermişti:

"Geçin Allah'ınızı severseniz. Ne vekaleti? Böyle bir şey mi olur? Bir defa bunların hepsi ülkenin kendisine yönelik sıkıntılı bir sürecin başlatılması demektir. Bu konuda birçok anayasacının değişik yaklaşımları olabilir, vardır. Ama şu anda bizim elimizde de, bizim hukukçularımızın da büyük bir kısmının, hocaların da olduğu gibi… Onlar da diyorlar ki yani mazbata alındığı gün yemin yapılır. Aynı gün ki 28'i, ondan sonra devir teslim. Tüm bu görevler o an düşer."

Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından son dakika toplanma kararı alan AK Parti MYK ve MKYK'da yeni Başbakan'ın da isminin tartışılması bekleniyor.