BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.400,90
HABER /  SEÇİM

Dünya basını kazananı ilan etti!

Uluslararası haber ajansları da Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk sonuçlarını dünyaya servis etmeye başladı.

Abone ol

İşte ajanslardan ilk haberler:

Reuters: Başbakan Erdoğan, Türkiye'deki ilk doğrudan cumhurbaşkanlığı seçimlerini önde götürüyor.

AFP: İlk sonuçlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda ezici bir zafer kazanacağına işaret ediyor.

Eğer bu eğilim sürerse, 60 yaşındaki Erdoğan Türkiye'nin halk oyuyla seçilen ilk cumhurbaşkanı olacak ve kendi deyimiyle "Yeni Türkiye"yi yaratmak için yetki alacak.

Associated Press: Devlete ait haberajansı AA, resmi olmayan sonuçların, Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'nin ilk cumhurbaşkanlığı seçimini ilk turda kazanacağını gösterdiğini bildirdi.

BBC: Resmi olmayan sonuçlara göre Erdoğan’ın yüzde 52 oy oranıyla seçimi kazandığını ve Türkiye’nin yeni Cumhurbaşkanı olduğunu duyurdu. 

Guardian: Oyların büyük bir kısmının sayıldığını ve bu sonuçlara göre Erdoğan’ın Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı olduğunu duyurdu. Gazete, ayrıca Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın kişisel sosyal medya hesabından Erdoğan’ın seçimi kazandığını duyurduğunun da altını çizdi.

Daily Mail: Resmi olmayan rakamlara göre Erdoğan’ın seçimi kazandığını ve seçimle göreve gelen ilk Cumhurbaşkanı olduğunun altını çizdi.

Huffinton Post: Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Twitter hesabından Erdoğan’ın Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı olduğunu duyurduğunu okurlarıyla paylaştı.

New York Times: Resmi olmayan sonuçlara göre Erdoğan’ın seçimi önde götürdüğünü ve seçimi kazanmaya yakın olduğunu belirtti.

France 24: Erdoğan’ın seçimi önde götürdüğünü ve büyük bir olasılıkla Türkiye’nin yeni Cumhurbaşkanı olacağını belirtti.

Al Jazeer: Sandıkların yüzde 90’ının açıldığını ve bu sonuçlara göre Erdoğan’ın Türkiye’nin yeni Cumhurbaşkanı olmaya çok yakın olduğunu okuyucularına duyurdu.


a-erdogan-640x360.jpg