BIST 10.277
DOLAR 32,36
EURO 34,89
ALTIN 2.385,61
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan CHP'yi geçmişiyle vurdu

Başbakan Erdoğan açtı ağzını yumdu gözünü. Erdoğan genişletilmiş grup toplantısında CHP'yi böyle eleştirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM/ Başbakan Erdoğan genişletilmiş grup toplantısında Suriye konusunda kendilerini eleştiren CHP'ye Boraltan Köprüsü Katliamı'nı hatırlattı.

Erdoğan, ' CHP sadece Dersim'de kendi kardeşini acımasızca katleden bir parti değil. Öz Azeri kardeşini bile ölüme yolluyacak kadar zalimdir. CHP Azerbaycan'a göğsünü gere gere gidemez. Ama biz heryere gideriz. Farkımız bu.' dedi.

Suriye konusuna girmek istiyorum. Uluslararası camianın kayıtsızlığından cesaret olan katliamlar devam ediyor. Evleri tek tek basarak 300 den fazla sivili katlettiler. Bizim terör örgütünden bir farkı yok. 2011 yılının martından bu yana orda şehit edilenlerin sayısı 30.bine yaklaştı.. 2.200'ü çocuk. Suriye'de 76.bin kişi kayıp 250 bin kişide göç etti.

KAYITSIZ KALMAMIZ DÜŞÜNÜLEMEZ

Suriye'de insanlık dramı yaşanıyor. Uluslararası camia müslümanların katledilmesine seyirci kalıyor. Suriye halkı için Türkiye sıradan bir ülke değildir. 910 km sınırı olan , akrabalığı olan bir ülkeyiz. Biz İran ve Çin değiliz. Bizim iç içe geçmiş ülkeleriz. Kayıtsız kalmamız düşünülemez.

Bu kadar uzun sınırı paylaştığınız bir sınıra sırtınızı dönemezsiniz. Saddam Hüseyin döneminde Türkiye'ye sığınanların sayısı çok fazlaydı yine görevimizi yaptık. Suriye'deki meselelere soğuk kanlı davranıyoruz.

Zulmün rengi yoksa, mazlumunda rengi yoktur. Dünyanın neresinde olursa olsun mazlum yalnızca insandır. Biz onu yaratıldığında neyse aynı şekilde kabul ederiz.

Suriye'de tüm renklerin demokratik katılım ile herkese eşit uzaklıkta bir anayasa ile yönetilmesi bizim arzumuzdur. Sandıkla gelene saygı duycakmışız. Suriye'de sandık mı var? Sandık önlerine gelmediği için bu kadar insan ayaklandı. Bizim söylediklerimizi kulak ardı etmemiş olsalardı, bugünlere gelmezlerdi.

Suriye'de herhangi bir mezhepin yanında ve ya karşısında değiliz.

CHP'YE TERÖRE LOJİSTİK DESTEK VERİYOR

CHP bir süredir Suriye üzerinden bizi hedef alıyor. Bizim Suriye karşısında takıntığımız objektif tavrı CHP takınamamıştır.

Türkiye genelinde başta Hatay olmak üzere provakosyonların fitilini yakmış bulunmakta. CHP teröre lojistik destek sağlıyor. CHP seçmeni bunu görsün.

CHP şuanda Türkiye'nin çıkarlarını gözetmiyor. Bir arkadaşımız kurda merhamet etmek kuzuya zulüm dedi. CHP bunu yapıyor. Kurda merhamet gösteriyor. Çocukların katledilmesini görmüyor anca kampları gösteriyor. CHP güdümündeki gazeteler daha pervazsız. Bu gazeteler Esad zulmune çanak tutuyorlar.

İnsan hakları komisyonu Apaydın kampına gittiler ama çok ilginç CHP temsilcileri gitmedi. CHP ile BDP beraber yatıp beraber kalkıyor. Şov yapmaya müsait olmayacaklar onlar. Gideceksen tek başına git ama şov yapamassın. Bu kamplar şov yapma yeri değildir.

BAYAT MANŞETLERİN FARKINDAYIZ

Hatay'da huzuru bozmak için atılan manşetlerinde farkındayız. Bir iki kişiyi konuşturuyorlar, yok öleymiş yok böleymiş. Vali burda herkes huzurlu diyor. Pasaportu olan herekese kapımızı açmak zorundayız. Şehirde kalmak istiyorsa kapımız açık. Çünkü hukuk bu ama Kılıçdaroğlu'nun hukukla alakası yok. 28 Şubat sürecini aratmayan o bayat manşetlerin farkındayız.

Katliamdan kaçan insanlara evlerinizi kiralamayın diyor. Kılıçdaroğlu Esad'ın resimlerini taşıyanlar kimle?. Sen nerde duruyorsun? Bunlar hiçbir zaman hakkın ve halkın yanında olmadılar. Bunlar kaymak takımı ile hareket etmişlerdir. İşlerine geldiğinde Atatürk'ün kurduğu parti diyeceksin ama partiyi alıp bu seviyeye kadar indireceksin.

Bizim kültürümüzde misafir mübarektir. Hele hele ölümden kaçmış kişiler bizim hanemize dahil olduklarında bizim korumamız içindediler. 1849'da osmanlı topraklarına sığınan mülteciler geri istendiğinde Osmanlı elçisi Rus çarına bize

KATLİAM ŞU AĞITLA TARİHE KAZINDI

Boraltan bir köprü, aşar geçer Aras'ı,
Yuğsan Aras suyuyla, çıkmaz yüzün karası.

Karası, karası, merhamet fukarası,
Karası, karası, merhamet fukarası,

Düşman bekler karşıda, önüne kattı beni,
Can alınan çarşıda, kardeşim sattı beni.

Dönüp seslendim geri, merhametsiz birine,
Beni siz vursaydınız, şu gavurun yerine

sığınan mültecileri iade etmemiz Doğu kültürüne göre mümkün değildir. İşte biz böyle ecdadın torunuyuz.

CHP'NİN ÜZERİNİ ÖRTMEYE ÇALIŞTIĞI O OLAY

CHP'nın tarihinde bu hep olmuştur. CHP'nin üstünü örtmeye çalıştığı bu olay. 1945 yılında 146 azeri aydın zulümden kaçıyor. Aras nehri üzerinden Türkiye'ye sığınıyorlar. Azeriler öz kardeşleri ile kucaklıyor. Dönemin CHP hükümeti ara nehri kıyısındaki karakola telgraf çekiyor iade edin diyor.

Karakol komutanı bu emre inanamıyor. Durumu anlayan azeriler türk askerlerin boynuna sarılıp ağlıyorlar. Siz bizi kurşuna dizin diyorlar. Komutan çaresiz teslim ediyorlar. Azeriler köprünün hemen karşısında Türk askerlerin karşısında infaz ediliyorlar ve Türk komutanında bu manzara karşısında intihar ettiği söyleniyor.

İŞTE CHP BUDUR

İşte CHP budur. CHP sadece Dersim'de kendi kardeşini acımasızca katleden bir parti değil. Öz Azeri kardeşini bile ölüme yolluyacak kadar zalimdir. CHP Azerbaycan'a göğsünü gere gere gidemez. Ama biz heryere gideriz. Farkımız bu.

CHP yarın Şam'a gidecek yüz bulamayacağız.

Bu insanlar neden buraya geldi. Güvenli olduğumuz için kampı ziyaret edin dediğimizde de oyun bozanlık yaptılar. Dert başka, zihinleri bulandırmak.

Biz millet olarak o misafirlere kalbimizi açmaya devam edeceğiz. Mülteciler üzerinden provakasyon yapılmasına göz yummayacağız. Beşir Atalay'a teşekkür ediyorum.

Kendilerin iyi ağırlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Van depreminden sonra konutlarımız Erçiş'te yapılıyor. Dün ilk kura çekimini gerçekleştirdik.