BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,84
ALTIN 2.392,11
HABER /  POLİTİKA

Terörün hedefi AK Parti!

Başbakan Erdoğan genişletilmiş grup toplantısında terör örgütü PKK'ya yüklendi

Abone ol

İNTERNETHABER.COM/ Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Merkezi'nde genişletilmiş grup toplantısına katıldı.

Başbakan Erdoğan'ın terörün hedefinin geçmişten bugüne hep iktidar partileri olduğunu belirterek, bugünde AK Parti'nin hedef alındığını söyledi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

PKK NEDEN AK PARTİ'Yİ HEDEF ALDI?

Çatışmada 10 askerimiz şehit oldu, 8 askerimiz yaralandı, şehitlere rahmet diliyorum. Şehit annesi, "Ağlamayacağım, onları sevindirmeyeceğim" demişti. Ağlamayacağız, milletçe öfkeye kapılarak, terör örgütünü sevindirmeyeceğiz. 


Karşımızda hiçbir kutsal değeri tanımayan, namertçe saldıran, taşeron bir örgüt var. Bu örgüt Türkiye düşmanı ülkelerden destek alıyor. Mertçe güvenlik güçlerinin karşısına çıkamıyor. Terör örgütü en küçük bir haysiyet izi bile taşımıyor. Terör örgütü son yıllarda AK Parti'yi hedef olarak belirledi. Bunun üzerinde durmak gerekiyor.

Terör örgütü hedefini değiştirip neden AK Parti'ye saldırıyor? Çünkü AK Parti çözüyor, Kürt kardeşlerimle kucaklaşabiliyor, halkımız da AK Parti ile kucaklaşıp iktidara taşıyor. 

30 yıl boyunca iktidardaki her parti teröre muhatap oldu. İktidardaki parti terörü çözmek için kararlılık gösterirse terör örgütü iktidaradaki partileri yıpratmak için saldırdı. Terör örgütü asla amacından vazgeçmedi. 

Partimizi kurduğumuz zaman Doğu ve Güneydoğu'da kuruluş çalışmalarındayız. Cizre'de vatandaşlarımızla sohbet ederken "Başkanım, OHAL'i kaldırın biz, sizden başka bir şey istemiyoruz" dediler. İktidara geldiğimizin daha birinci ayında OHAL'i kaldırdık. Terör örgütü ve destekçisi parti konuşuyorsa, bizim OHAL'i kaldırmamız sayesinde konuşuyor. Bu kardeşlerim gördüğü için AK Parti'yi birinci parti yaptı.

MEDYA SIRT SIVAZLIYOR

Medyanın gerekli patronları ve yazar çizerlerine sesleniyorum CHP'nin milletvekilleri siyasetçi de benmkiler değil mi onları neden yazıp çizmiyorsunuz. Neden. Ortak payda farklı. Sadece Ak Parti'ye olan bir saldırıdır bu. Özellikle son aylarda CHP ve BDP arasında söylem açısından hiç bir fark yok. Tek fark biri sırt sıvazlıyor diğeri de sıvazlatıyor. Fak bu. 

BENİM ASKERİMİN KUTSALI VAR

Kimsenin burnu kanamadan, büyük bir hassasiyet içinde bu mücadeleyi yürütyoruz. Bazıları diyopr dev bir ordu neden bunların işini bitirmiyor. Terör örgütünün kutsalı yok ama benim askerim, polisim hassas olmak zorundadır. Onun için o inlerine girmeye çalışır. Şehir merkezlerine inme gayretleri hep bundan kaynaklanıyor.

YÜREĞİNİZİ ORTAYA KOYUN 

Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Bu terör örgütünün sizin haklarınızı savunmak gibi bir dertleri yok. Tek dertleri nemalanmak. Güneydoğu'ya Ak Parti iktidarına kadar hizmet noktasında ne gitmişti. Ama bizim yaptıklarımız 35 40 katrilyonu buldu.

94'te Iğdır'da beton atmışlar öyle duruyor ama biz 2 senede ordaki havaalanını bitrdi. Orda Ak Parti belediyesi yok ama biz ayrım yapmıyoruz. Hepsi bizim sorumluluğumuz altındadır. Aynı şekilde Hakkaride hastane mi vardı. Terör örgütü yasak koydu vatandaş açılışa gelemedi.

Şu anda bir de hava alanı yapıyoruz. İş makinelerini yakıyorlar, işçileri kaçırıyorlar. Nasıl oluyorda siz hala bu adamlara oy veriyorsunuz. Korkmayın bu mücadeleyi birlikte yöneteceğiz.

Siz de yüreğinizi ortaya koyun. Aranıza bir bariyer oluşturun. Bu mücadele karalılıkla sürecek. Şırnak'a da havaalanı yapıyoruz.

BÜYÜK KONGREYE HAZIRLIK

30 Eylül'de yapacağımız kongre süreci için iştiramizi yapacağız. Değerli siyaset adamı Süleyman Soylu'nun partimize katılış törenini gerçekleştireceğiz. Soylu'ya partimize hoşgeldin diyorum. Büyük kongremize ilişkin, kongre süreci içerisinde bazı katılım programları gerçekleşecek.

30 Eylül'de Cumhuriyetimizin 100. yılına ilişkin 2023'ün AK Partisi'nin temellerini atmış olacağız. AK Parti'nin ideallerini tazeleceğiz. 3 dönem konusunda da verdiğimiz sözü tutacağız. 3 dönem kuralının işletilmesini bir kaos gibi algılayanlar bir şey öğrenecek. Siyasi parti fanilerle değil ilkelerle ayaktadır. Siyasi partini bir çok yan kuruluşları var, vakıflar, araştırma kuruluşları gibi tüm bunlarda görev alarak bu desteği verirseniz.

Koltuklara güç verenler buralarda kalmalı. AK Parti benim değil bizim hakimiyet olduğu bir partidir. Bir fani Tayyipiz geldik gidiyoruz. Ama ilkeler farklı. Bu millet bu hareketi sürdürür gider. Bu hedefleri hep birlikte yürüteceğiz.

Önümüzde daha 3 yıl var. Yoğun şekilde çalışıyoruz. İvme kaybetmeden 2023 hedeflerine doğru koşmaya devam edeceğiz. Biz ölümle neticelenen bir maratonun koşucusuyuz.