BIST 10.172
DOLAR 32,23
EURO 35,12
ALTIN 2.473,78
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan CHP'yi bu manşetlerle vurdu

Kılıçdaroğlu'nun Hitler benzetmesine Başbakan Erdoğan, kürsüden Cumhuriyet gazetesinin manşetlerini göstererek cevap verdi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, CHP'nin kendilerine ''Hitler'' suçlaması yönelttiğini hatırlatarak, Hitler dönemi Almanyası ile dönemin CHP Hükümeti arasındaki temasları gösteren belge ve gazete haberlerini gösterdi.

GRUP TOPLANTISINDAN RENKLİ KARELER İÇİN TIKLAYIN

İktidar ile ana muhalafet partisi arasındaki gerilim sürüyor. İktidara yönelik sert suçlamalara cevap grup toplantısında Erdoğan'dan geldi. Tek parti döneminde Cumhuriyet gazetesinin attığı "Milli şefimizle Führer arasında samimi tebrikler" ve "Kemalist Türkiye'den faşist İtalya'ya selam" başlıklarını okuyarak Kılıçdaroğlu'na seslendi:

"CHP Genel Başkanı Hitler sevdalısı arıyorsa gitsin gurur duyduğu CHP tarihine baksın orada bulur."

Kılıçdaroğlu'nun değişimden yanaymış gibi görünüp geçmişine sahip çıktığını anlatan Erdoğan, kesintili eğitime karşı çıkarak 28 Şubat'ı savunduğunu savundu. Teklifin komisyonda görüşülürken Kılıçdaroğlu'nun ve kurmaylarının kullandığı cümleleri bir kez daha okudu:

CHP'NİN MASKESİ TUZLA BUZ OLDU
4+4+4 düzenlemesiyle ilgili değerlendirmede bulunan Başbakan şunları kaydetti: "1950'de Adnan Menderes ve arkadaşlarının ezanı aslına döndürmeleri ne kadar muhteşemse, cuma günü sizin yaptığınız düzenleme de en az o kadar önemlidir. Statükoya, CHP'ye gereken cevabı bir kez daha verdiğiniz için hepinizi kutluyorum. CHP'nin yeni Genel Başkanı iki yıl

1.20120403140408.jpg

BU MANŞETİ GÖSTERİP DEDİ Kİ;

"Başlık 'Milli şefimizle Führer arasında samimi tebrikler' Bundan daha önemli delil olur mu? Gazete malum Cumhuriyet. Kemalist Türkiye'den faşist İtalya'ya selam. Altında İnönü'nün İtalya'ya gideceği yazıyor. İşte CHP budur. CHP Genel Başkanı Hitler sevdalısı arıyorsa gitsin gurur duyduğu CHP tarihine baksın orada bulur."

boyunca her yolu mübah gören bir potilika izledi. 27 Mayıs'la yüzleşiyormuş gibi yaptı, 28 Şubat'ı eleştiriyormuş gibi yaptı. CHP'nin geçmişiyle 'gurur duyuyorum' dedi. Kılıçdaroğlu'nun kendi tarihiyle yüzleşme çabasının ne kadar samimiyetsiz olduğu ortaya çıkmıştır. Kesintisiz eğitimi, 28 Şubat'ı savunarak özüne döndü. Kesintisiz eğitimi şiddet kullanarak engellemeye çalışan CHP'nin yüzündeki değişim maskesi yere düşmüş tuzla buz olmuştur. CHP statükoya sıkı sıkıya sarılan bir parti olduğunu gösterdi.

MİSLİYLE İADE EDİYORUM
CHP'nin lideri ve sözcüleri 'kafasının içinde beyin taşımayanlar, cahil adam' dediler. 'Genel Kurul'a silahla gireriz' dediler. Çok daha küstahlaştılar. 'Siz Müslüman olmayı önce Allah'a sonra CHP'ye borçlusunuz' dediler. Bu dili, hakaretleri onlara misliyle iade ediyorum. Kendi ülkesinin başbakanına cahil diyen, Fransa Cumhurbaşkanı'na methiye düzen CHP Genel Başkanı'nı önce Allah'a sonra da CHP seçmenine havale ediyorum. Kılıçdaroğlu, sen 'kafasının içinde beyin yok' sözünü seloteyp fırlatan grup başkanvekiline söyle.

"MİLLİ ŞEFİMİZLE FÜHRER ARASINDA SAMİMİ TEBRİKLER"

Bize Hitler benzetmesini defalarca yaptı. Şimde ben ona ibretlik bir vesika göstereceğim. 1939 tarihli bir kararname. Alman devlet reisi Hitler'in 50. senesi nedeniyle yapılacak merasime hükümet adına Ali Fuat Cebesoy'un reisliğinde Genelkurmay 2. Başkanı Asım Gündüz, Falih Rıfkı Atay'dan bir heyet gönderilmesi 11.04.1939 tarihinde onanmıştır. İmza Reisi Cumhur İsmet İnönü. İmza Hasan Ali Yücel. İmza Ali Çetinkaya, nam-ı diğer 'Kel Ali'. O dönemden iki gazete gösteriyorum.

İŞTE CHP BUDUR

Başlık 'Milli şefimizle Führer arasında samimi tebrikler' Bundan daha önemli delil olur mu? Gazete malum Cumhuriyet. Kemalist Türkiye'den faşist İtalya'ya selam. Altında İnönü'nün İtalya'ya gideceği yazıyor. İşte CHP budur. CHP Genel Başkanı Hitler sevdalısı arıyorsa gitsin gurur duyduğu CHP tarihine baksın orada bulur.

BOYUNUZU AŞAR BOĞULURSUNUZ

Bize oyalı kılıf içindeki Kur'an-ı Kerim'den bahsediyor. Kılıçdaroğlu, bir süs eşyası değil, o bir ilham kaynağıdır. Öyle güzel kılıflarda süsleyerek vitrine koyulacak bir obje değildir. Sana bu aklı kim veriyorsa bunları iyi seç. Bu sular sizin boyunuzu aşar, boğulursunuz. Birileri sizin kulağınıza politika malzemesi yapmak için Sıffin savaşını fısıldamış. İki taraf da Sahabe-i Kiram orada.

MENDERES GÜMBÜR GÜMBÜR GELDİYSE BUNDAN GELDİ

Bu millet sizin devrinizde Kur'an'ı küplere sakladı. CHP 1940'larda bü ülkenin dinini öğrenmesini engelledi. Menderes gümbür gümbür geldiyse bundan dolayı geldi. Göya öğretmen kitlesi, üç gün boyunca Ankara'yı savaş alanına çevirmek istediler. CHP ve BDP'li vekiller bunlara destek verdi. Onlar sokakta cam-çerçeve kırarken, vekiller milletin iradesini tecelli ettirdi."

İSRAİL'İN KİRLİ ÇAMAŞIRLARINI YIKIYOR

Kılıçdaroğlu'nu "İsrail'in kirli çamaşırlarını yıkama" suçlamasında bulunan Erdoğan, sözlerine şöyle devam ettirdi: "Kendi ülkesinin başbakanına cahil diyen, Fransa Cumhurbaşkanına methiyeler düzen, İsrail'in kirli çamaşırlarını yıkayan CHP Genel Başkanı'nı önce CHP seçmenine sonra yüce milletime havale ediyorum. Hakaretlerini onlara aynen iade ediyorum"