BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,70
ALTIN 2.401,72
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Çekmeköy'ün ilk residansı geliyor

Çekmeköy'ün ilk residansı olacak Dome Residence, 5 Nisan'da görücüye çıkıyor. İşte o projenin detayları...

Abone ol

Taş Yapı, 8 ay sonra yaşamın başlayacağı Dome Residence ile birlikte Kartal'da denize sıfır bir projeyi de hayata geçirecek.

Dome Residence, 5 Nisan'da satışa sunulacak. İki bloktan oluşan projede, 1+1 ve 2+1 olarak planlanmış toplam 84 daire bulunuyor. Her iki bloğun tepesinde ise projeye ismini veren 360 derece panoramik manzaralı iki kubbe yer alıyor. Taş Bina A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Ari Aciman, sekiz ay sonra bitecek Dome Residence'ın farkını ve çalışmalarına başlayacakları Kartal'daki denize sıfır konut projesini anlattı. Dome Residence'ın yapısal özellikleri nedir? "Dome Residence, Çekmeköy-Taşdelen mevkiinin yakınlarında residence şeklinde düşünülmüş konsept bir projedir. İki bloğun ortasındaki 150-160 metrekarelik bir lobiye sahip. Burada 24 saat güvenlik, consiage ve bir de business center bulunuyor. Çekmeköy bölgesine göre çok farklı bir proje. Özellikle Dome dediğimiz binaların üzerindeki kubbelerin içindeki bölümde Fitness Center&SPA alanları yer alıyor. Ayrıca kapalı garaj, yüzme havuzu ve alt kısımdaki garaj bölümünde her daireye ait depo alanı bıraktık."

DOME'UN FARKI NE?

"Bölgede şimdiye kadar hayata geçen projeleri tetkik ettik ve bunun üzerine kendi projemizi oluşturduk. Dome'u diğer projelerden ayıran en önemli farklılıklar lobi, koridorlar, daire içindeki tüm ıslak zeminler yani banyo ve mutfaklar ayrıca giriş holleri tamamen doğal taşların kullanılması, salon ve yatak odalarında ahşap lamine parkeyle döşenmesi ve tüm iç mekanların kapılarının da ithal lake olması. Mutfakta ankastre ürünlerimiz tam olarak mevcut. Yaklaşık 8 ay sonra bittiğinde ise yüzde 20-30 arasında bir prim bekliyoruz."

NEDEN ÇEKMEKÖY?


"Son beş yıldır İstanbul'un yükselen yıldızı ve oksijen deposu Çekmeköy, ciddi anlamda gelişiyor ve ciddi projeler hayata geçiyor. Bütün arsalar neredeyse dolmuş ve inşaatlar devam ediyor. Metro ihalesi yapıldı ve bizim arsaların 150 metre yakınına metro geliyor. Ormanlık alana yakınlığı ve otoyola çıkışı ulaşımı kolaylaştırıyor."

PROJENİN AVANTAJLARI NE?

"Bir yatırımcı, gayrimenkul alırken her şeyden önce inşaat şirketinin güvenirliliğine, kullandığı malzemenin kalitesine ve yapacağı prime dikkat etmeli. Biz bütün bunları garanti ediyoruz. Her şeyden önce süresinde ve katalogdaki gibi yapacağımızı ve bir yıl içinde yüzde 20-30 arasında primi garanti ediyoruz. Çünkü biz de sattıkça fiyatlarımızda aydan aya hafif bir prim yapmayı düşünüyoruz. Bu, önceden alan kişilerin hakkını korumak için şart. Yatırımcının kira getirisi de çevredeki projelere göre daha fazla."

DİĞER PROJELER

"Donald Trump'ın Avrupa'da gerçekleştirdiği ilk projesi Şişli'deki Trump Tower'ın iki kule ve alışveriş merkezinin yapımında ana taşeronlardan biri olarak yer aldık. Ayrıca Beylikdüzü ve Bodrum'da projeler hayata geçirdik. Bodrum'da şehir merkezinde altı villa ve 20 dairelik panoramik manzaralı butik bir site inşaatını tamamladık. Bundan sonra da birkaç ay içinde Kartal'da denize sıfır lüks konut projesinin çalışmalarına başlayacağız."